Over 130.000 på Byfesten – forventer ytterligere vekst

PUBLIKUMSMAGNETER: Noe av det som trakk flest folk, var det spektakulære BMX-showet til Didrik Dege Dimmen fra Vøyenenga og tre andre våghalser. Dimmen står på landingsrampa og Erik Testdal er i lufta.

PUBLIKUMSMAGNETER: Noe av det som trakk flest folk, var det spektakulære BMX-showet til Didrik Dege Dimmen fra Vøyenenga og tre andre våghalser. Dimmen står på landingsrampa og Erik Testdal er i lufta. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Aldri tidligere har Sandvika Byfest trukket så mange mennesker som i år, 131.000 besøkende i løpet av fire dager. Bare lørdag var det 78.000 på festen.

DEL
  • Se flere bilder nederst!

– Da vi stoppet tellingen søndag klokken 14.30 var det registrert 131.000 besøkende. Men tallet er nok høyere, for det strømmer fortsatt på med mennesker, sier Frode Valland, styreleder i Sandvika Byfest.

Det betyr en vekst på 33.000 besøkende fra i fjor, da 98.000 troppet opp på Byfesten. Valland forteller at de to store publikumsdagene var fredag med 38.000 besøkende og lørdag med 78.000.

– Hva tror du den sterke veksten skyldes?

– Årsaken er at Byfesten har fått et veldig godt omdømme. Og jeg tror vi kan forvente fortsatt vekst i årene fremover.

FLERE BILDER: Se bildene fra Byfesten her

Taket nådd

– Er det plass nok?

– Ja, men vi må utvide festivalområdet, for med dagens areal var taket nådd da det kom 78.000 lørdag. Men mer plass er ikke er noe problem, vi har nok å ta av langs elven for eksempel. Dessuten åpnes jo Kadettangen igjen.

– Var det noe ved årets arrangement dere ikke var fornøyd med?

– Fordi besøket økte såpass, var vi litt tynt bemannet når det gjaldt søppelrydding, sier Valland.

Han måtte selv i aksjon, og ryddet søppel i de små timer.

FLERE BILDER: Sykkeltriks du ikke trodde var mulig

Dristige på hjul

En av de store publikumsmagnetene lørdag var det dristige BMX-showet. Veldig mange fikk med seg stuntene de fire karene utførte utenfor Kommunegården.

Populær var også kaken til Marie Schefte (14). Hun vant Byfest-konkurransen om å lage Bærums beste bursdagskake for 10-åringer. Byfesten er jo 10 år i år.

– Det var veldig koselig at de likte kaken min, sier Haslum-jenta.

– Egentlig lagde jeg den som muffins formet som roser, men det gjorde ikke noe at de gjorde den om til vanlig kakeform. Det ville jo tatt en evighet og laget nok muffins, sier Marie.

FLERE BILDER: Sjekk ut bildene fra Elvelangs i Sandvika

Populær kulturnatt

Sent lørdag kveld kunne du også vandre langs Sandvikselva, se lyssatte fasader og høre alt fra opera til skraptango. Rundt 2.500 deltok på det.

I år var temaet lys og proffe folk, fra blant annet filmverden, hadde stått for lyssettingen.

Elever fra Rosenvilde videregående skole hadde laget installasjoner.

Byfesten kunne også skilte med flere nyheter. Lørdag åpnet Mellom-Jong gård grinda til Forever Jong-festivalen, en musikkfestival av det familievennlige slaget.

Og på Emma Hjorth var det premiere på et helt nytt drama om Emma Hjorth, pionéren innen omsorgen for utviklingshemmede her til lands.

LES OGSÅ: Olabilene suste i Sandvika

Egen olabilteknikk

Men det var også en Byfest som hovedsakelig var preget av tradisjon. Og en av de mest tradisjonsrike øvelsene var olabilløpet i Kinoveien.

Den aller raskeste olabilen ned Kinoveien i helgen var det 11 år gamle Carsten Kimmels som førte.

FLERE BILDER: Se bildene fra olabilløpet

Han hadde funnet en vinnerteknikk i å legge overkroppen så tett ned til bilen som mulig, for å minske luftmotstanden. Også søsteren Jannicke Kimmels var med i løpet, med en bil inspirert av et dataspill. Temaet her var Minecraft.

– Vi har bygget den selv, forteller Jannicke.

Artikkeltags