– Programmet er enda bedre og enda mer mangfoldig enn i fjor, skriver Martens Kerr i en e-post til Budstikka.

I fjor fikk 19-åringen internasjonal oppmerksomhet da han, for første gang, arrangerte Sandvika Filmfestival. Sosiale medier hjalp ham i kontakt med utenlandske filmskapere. Bidragene til fjorårets festivalprogram kom fra både Norge, Danmark, Sverige og Amerika, og to av de unge danske filmskaperne fløy selv til Norge for å delta på festivalen.

Martens Kerrs tanke bak festivalen var å gi flere filmskapere en mulighet til å vise frem filmene sine.

– Jeg lager selv filmer på fritiden, og opplevde at det var vanskelig å nå ut med det jeg lagde. Det var slik ideen om festivalen kom i gang. Jeg ønsket å skape en arena for at flere kunne vise frem filmene sine, sa han til Budstikka i fjor.

LES OGSÅ: Stort besøksfall på kino

– Noe for enhver smak

Under årets festival satser han på et enda bredere program, med 18 filmer fra 12 forskjellige land:

– Filmfestivalen er unik ved å vise filmer både fra fjern og nær. Vi har innslag fra alt mellom Asker og Brasil. På den måten kan vi belyse forskjeller, men også slående likheter, mellom filmer fra alle verdens hjørner, sier Martens Kerr.

– Et bredt utvalg genre er representert på festivalen, men felles for alle er den høye graden av kvalitet. Det er altså noe for enhver smak, med muligheter for å oppdage noe nytt og utvide sin filmhorisont.

Årets festival blir, som i fjor, arrangert i SF Sandvika Kino, den 15. april. Dørene åpner klokken 17.30 og det hele varer til klokken 24.00. Inngangsbilletten koster kroner 50.

LES OGSÅ: Filmparken-tomten kan huse 100 boliger