Skip to main content

Rørte medkonkurrenter til tårer i Mesternes mester

Bjørn Einar Romøren fra Hosle deltar i årets sesong av Mesternes mester på NRK. Der forteller han om kampen han har kjempet mot kreftsykdommen som rammet ham i 2019.

Bjørn Einar Romøren fra Hosle deltar i årets sesong av Mesternes mester på NRK. Der forteller han om kampen han har kjempet mot kreftsykdommen som rammet ham i 2019. 

Foto: NRK

Skihopper Bjørn Einar Romøren (40) fra Hosle rørte sine medkonkurrenter under kveldens episode av Mesternes mester. 

– Jeg visste at det kunne bli noen følelser her inne, men jeg hadde aldri sett for meg at det skulle bli så mye. Det betyr mye.

Det sa Hosle-mannen Romøren i programmet som ble vist på NRK fredag kveld. 

Han deltar i programmet der idrettshelter fra ulike sportsgrener konkurrerer mot hverandre. Skøyteløper Ida Njåtun fra Asker og danser Nadya Khamitskaya Andersen er også med i programmet, som ledes av Aksel Lund Svindal bosatt på Snarøya. 

Kom sist

I fredagens episode var det «allsidighet» som sto på programmet. Romøren måtte tidlig gi tapt i øvelsen «jerngrepet», og ble sistemann i hinderløypa der deltagerne skulle løpe i vannet, med tunge sandsekker på ryggen. 

I siste øvelsen i episode to, handlet det om «vekt-sleden», hvor utøverne måtte dra en slede med sandsekker tilsvarende deres egen kroppsvekt, i sanden. 

Også her kom Bjørn Einar Romøren sist i konkurransen, etter både Tommy Rustad, Nils Jakob Hoff og Øystein Pettersen. Medkonkurrentene spurte om han ville ha hjelp til å fullføre, men Romøren ville klare det selv. Etter målgang ble han omfavnet av sine medkonkurrenter. 

Lært av idretten

40-åringen ble nylig friskmeldt etter å ha gjennomgått kreftsykdom. 

– Det er ikke bare en personlig seier for meg å være med i «Mesternes mester». Det er også viktig for meg å vise alle andre som har vært der jeg har vært at det går an å komme seg opp og frem igjen etter en slik runde, har Romøren uttalt til VG.

I Mesternes mester forteller han om hvordan han har taklet sykdommen og om hvordan det har påvirket ham og familien. 

– Jeg er mektig imponert over prestasjonen Bjørn Einar legger ned med alt han har vært gjennom den siste tiden. Det er helt unikt. All ære til han, sier roer Nils Jakob Hoff til NRK

Romøren og kona Martine har fortalt om situasjonen til Budstikka tidligere. 

– Fra idretten har jeg lært å fokusere på det du kan gjøre noe med, og så droppe det du ikke kan gjøre noe med. I stedet for å grave seg ned, har jeg vært opptatt av hvordan vi og jeg skulle komme oss gjennom det på best mulig måte, uttalte Bjørn Einar Romøren til Budstikka i 2020.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.