Skip to main content

Raser mot spellemannsprisen

El Papi og manager Dennis Kiil t.v. reagerer på at førstnevnte ikke er nominert til spellemannpris.

El Papi og manager Dennis Kiil t.v. reagerer på at førstnevnte ikke er nominert til spellemannpris.

Foto: KARL BRAANAAS

Til tross for millioner av streams på sanger som «Sykepleierinnen» og «Sju fjell» fikk ikke El Papi noen nominasjoner til spellemannsprisen i år heller.

– Det åpner opp for spekulasjoner om «trynefaktor», i verste fall korrupsjon, når ingen utenforstående får se hva den skjønnsmessige vurderingen går ut på, sier Kiil til Dagbladet.

Dennis Kiil fra Kolsås startet som artistmanager i 2019, blant de han representerer er bærumsartistene Paul Hers, Roc Boyz og El Papi.

Nå stiller han seg kritisk mot Spellemannsprisen og fagjuryen. Kiil opplever det som svært frustrerende da spellemannsprisen ikke vil dele informasjon om hvorfor El Papi verken er nominert eller nevnt.

Vil ha åpenhet

– Jeg tror mer åpenhet om kriterier og vurderinger hos juryen vil hjelpe artistene. Vi er oppe med de andre nominerte med tanke på avspillinger vi har tilgang på å se. Siden vi ikke får vite noe om radiotall eller andre vurderinger fra juryen er det vanskelig og vite hva som skal til, sier Kiil til Budstikka.

Dennis Kiil og El Papi på VG lista da El Papi fremførte låten Sykepleierinnen, som ble en storsuksess da den var en av de mest avspilte sangene i Norge gjennom 2020.

Dennis Kiil og El Papi på VG lista da El Papi fremførte låten Sykepleierinnen, som ble en storsuksess da den var en av de mest avspilte sangene i Norge gjennom 2020. 

Foto: Abdi Ibrahim

El Papi slapp februar 2021 sangen «Sju fjell» og den har per dags dato 17,8 millioner avspillinger på Spotify. Kamelen sin «Creme de la creme» som er nominert til årets låt har 7,7 millioner avspillinger på samme plattform.

– Jeg synes i det minste vi er kvalifisert til nominasjon i tre eller fire kategorier, men vi blir ikke nevnt eller nominert. Det er helt greit å bli trukket ned på grunn av skjønn, men da bør vi også få vite grunnlaget, sier Kiil.

Kiil tror artister som blir stemplet som «russeartister» ikke blir anerkjent nok av kritikere, selv om sangene deres er like populære.

Ikke nok med strømmetall

– På generelt grunnlag så kan jeg si at om en låt ligger ganske høyt på salgslistene, men ikke har poeng fra radiolistene, så er nok den avhengig av høy poengsum fra flere jurymedlemmer for å bli nominert, sier pressekontakt fra Spellemann, Simen Eidsvåg til Dagbladet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.