Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Plastgeriljaen markerte seg i jazzparaden

OPPTOG: Plastic Guerilla var for første gang med i opptoget. Det var Tandberg Eiendom som ble tildelt Kulturprisen for 2019. Prisen ble delt ut fra utescenen ved Asker kulturhus lørdag 25. mai av statsminister Erna Solberg. Jan Wanggaard og eierne og pådriverne i Tandberg Eiendom fikk Asker kommunes kulturpris..

Ikledd snusbokser, korker og rester av basketballer på hodet, hamret bevegelsen Guerilla Plastic Movement løs på hjulkapsler da de for første gang deltok i den årlige jazzparaden i Asker sentrum lørdag.

– Vi er opptatt av å bruke humor oppe i alt dette alvoret som er i plastkrisen, sier Vibeke Vigeland som forteller at all plasten de har på seg er funnet langs strendene og langs veien i nærområdet.

Da den årlige jazzparaden gikk av stabelen lørdag formiddag, markerte Guerilla Plastic Movement seg med å slå løs på hjulkapsler med plastspader for å lage rytme i toget. Skitthegga Swing spilte fra lasteplanet på den gamle Chevrole`en mens «second-linerne» bidro til New Orleans-stemning med paraplyer og fargerike kostymer.

Se bildene fra lørdagens mønstring i Asker sentrum i bildeserien under

Her er bildene fra folkefesten Asker kulturfestival med utdeling av Kulturprisen

Bærekraft som råd tråd

Ettersom bærekraft er den røde tråden for kulturfestivalen, har Guerilla Plastic Movement også laget et kjempedyr i plast, «plastokrillen».

– Den er et symbol på at 2000 typer krepser langs kysten er truet på grunn av surt og varmt vann, sier Christine Istad.

Rangoli med kritt

Under kulturmønstringen i Asker sentrum på lørdag underholdte både Mellom-blæs, Asker spell og danselag, Asker seniorkorps og Asker storband. Det ble yoga med Asker dans og ballett, fektekonkurranse og Aikido, en kampsport uten konkurranse som barna kunne prøve seg på.

Vidhya Kummaragunta og Anuradha Sridharan arrangerte "rangoli". Med kritt og farget mel tegnet de en rekke indiske symboler for å skape positiv energi, blant annet lotusblomsten.

Det ble også overrekkelse av Asker kommunes kulturpris som statsminister Erna Solberg delte ut. Les mer om utdelingen av prisen her

 

Denne helgen er smuget i Asker pyntet med fargerike paraplyer
Les flere artikler