Nyheten ble sluppet under en historisk gjennomgang av kulturhuset torsdag kveld.

– Han er en av de største norske artistene gjennom tidene. Han har få konserter, og spiller sjelden i Norge. Derfor er dette en stor begivenhet for oss, sier Arvid Wam Solvang. Som produsent for Bærum Kulturhus er han ansvarlig for konserten.

LES OGSÅ: Skapte liv i dødsriket

Fikk stipend

Selv om det er ni måneder til konserten, så startet billettsalget umiddelbart etter nyheten ble sluppet av Erling Wicklund i kulturhuset.

I sin biografi skriver Jan Garbarek at han fikk stipend av Bærum kommune i 1970, som han brukte til en reise til USA. Han spilte i Sandvika i 1969, var innom Høvikodden og på den første Kalvøya-festivalen i 1971.

Nå vender han tilbake til Bærum, som ifølge Solvang jevnlig har invitert ham siden 1980-tallet.

– Vi regner med å bli utsolgt med en gang. Han holder vanligvis konserter i større saler, som kan ta rundt 1.000 tilhørere. Så mange kan ikke vi ta. Jan Garbarek er en superstjerne. Det er stort at han kommer til oss, sier Solvang.

LES OGSÅ: - Det blir spennende å se hvordan det går med publikumsflyten

Tyskland

Han vil ikke vil røpe hvor mye Bærum kommune betaler for å få artisten til Sandvika.

Garbarek er fortiden på turne i Tyskland. Tidligere i år spilte han ved åpningen av Stormen kulturhus i Bodø, under byens jazzfestival.

Avisa Nordlands anmelder var begeistret og ga terningkast seks:

Trillet terning

– Det kan da aldri ha blitt servert en bedre jazzkonsert i Bodø, konkluderte han, og fortsatte:

«For en musiker. For en komponist. For en konsert ... Teknisk sett er han selvsagt strålende, men det er selve lydbildet og de musikalske landskapene han maler som imponerer. Det er vakkert, storslått, morsomt og betagende. Midtveis i konserten tok jeg meg i å gå tom for superlativer, og jeg er ganske så god på adjektiver. Det var rett og slett deilig å være i Stormen onsdag ...»

LES FLERE KULTURNYHETER HER