Skip to main content

Nostalgi: Bandyen savnet is for 35 år siden også

1986: Knut Hole fra Stabæk fortvilte over manglende is på Stabekkbanen.

1986: Knut Hole fra Stabæk fortvilte over manglende is på Stabekkbanen.

Foto: KNUT HELBAK

Banetrøbbel før Stabæks seriestart i bandy er ikke noe nytt fenomen. I år er banen gravd opp på grunn av rør-arbeid. For 35 år siden sørget mildvær for mangel på naturis for Bærums-klubben.

 «Onsdag til uken (den 26. november) skal det etter planen være serieåpning bandy. Når vi skriver «etter planen», er det fordi vi forutsetter at 1. serieomgang ikke kan gjennomføres etter terminlistens oppsett. Så langt i november har været minnet mer om august, med gjennomsnittlig mellom 5–8 plussgrader. Man trenger mer enn 2—3 dagers kulde for skaffe naturis».

Den noe nedslående reportasjen i Budstikka hadde det med å gjenta seg år om annet. Så også i årets oppkjøring, der Stabæk har måttet ta turen til blant annet Hamar for å få trening på is. 

2021: Ingen istid for Stabæk bandy på Stabekkbanen så langt denne sesongen. Mye gjenstår før isen kan legges her.

2021: Ingen istid for Stabæk bandy på Stabekkbanen så langt denne sesongen. Mye gjenstår før isen kan legges her.

Foto: KARL BRAANAAS

I 1986 gikk lagene til sesongstart praktisk talt uten kamptrening.  Stabæk tok i likhet med enkelte av de andre 1. divisjonsklubbene turen til Sverige for å få litt istid, men treningskamper på norsk naturis ble det ikke. 

Stor var derfor misunnelsen overfor Sarpsborg, som fikk egen kunstisbane året før, og på nyåret kunne en ny kunstisbane tas bruk i Skien. 

Men i StorOslo-området var det kun Valle Hovin som hadde uteis, der Skeids hjemmekamp mot Stabæk ble spilt. Mens resten av sesongen var helt i det blå. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.