På sine Facebook-sider har koret fått mange gratulasjoner for den gjeve prisen «Best overall choir of the festival»:

«Dette er helt vilt, men altså: vi vant hele greia! Nå går vi inn for å vinne festen også. Hurraaaa!»

«Vi er utrolig stolte, himmelfalne og lykkelige ...»

Første konkurranse

Da damekoret Asker Bel Canto konkurrerte for aller første gang, var det ved den etablerte internasjonale korkonkurransen i Irland.

De vant klassen for damekor og kvalifiserte seg til finale, og konkurrerte mot vinnerne av fem ulike klasser. Det var her de vant den gjeveste prisen: «Best overall choir of the festival».

Asker Bel Canto ble etablert i 2009 av korets dirigent Ida Baalsrud.

Egen komposisjon

Hun har også komponert et av konkurransebidragen, en femstemt versjon av «Kjerringa med staven». I Irland sang de to kontrasterende stykker for å vise at de behersker ulike genrer og musikalsk bredde.

I klassen for kvinnekor sang de «Salve Regina», et klassisk kirkemusikalsk verk, samt «Kjerringa med staven». I finalen sang de «Some glory in their Birth», en sang de ikke har fremført tidligere.

Asker Bel Canto fikk poengsummen 91 av 100 mulige poeng, og fikk dermed flest poeng i konkurransen.

Styreleder Torunn Gjelsvik mener seieren betyr mye for samholdet i koret.

– Dette er en kjempestor anerkjennelse. Vi har aldri konkurret tidligere, og visste ikke hvilket nivå som ventet oss. Vi jobbet hardt,  og nå er vi  jublende glade, sier hun til Budstikka.

Asker Bel Canto skal ha julekonsert i Vardåsen kirke 17. desember klokken 19. Nå har koret 20 medlemmer, flesteparten er midt i 40 årene.

LES FLERE KULTURSAKER HER