Først maler Nina Agerup malerier i akvarell, så får hun overført bildene til silke eller imitert skinn som hun syr egendesignede klær av.

– Jeg er opptatt av uttrykket i stoffene og ønsker å få til en egen mykhet. Det er viktig at det faller fint på kroppen og er flatterende, på et vis. Ofte har jeg ikke sidesømmer på klærne, slik at de er rette i sidene. Det passer bedre når de har print, forklarer Nina Agerup.

LES OGSÅ: Skaper begeistring med brodergarn

Elsker å eksperimentere

Designeren stilte med en kolleksjon hovedsakelig i silke, men også noe i imitert skinn – kjoler, topper, shorts og skjørt i duse lilla nyanser og saftig limegrønt. Alt med duse akvarellmønstre.

– Farger betyr mye for meg. Jeg elsker å eksperimentere med nyanser som blir sett på som annerledes og bruker fargekombinasjoner for å fremheve et uttrykk eller en historie, sier hun.

Erfaring med farger

Nina Agerup er nærmest oppvokst i familiens tidligere fargehandel. Erfaringene derfra har hun tatt med seg videre inn i billedkunsten og designerfaget.

Det siste året har hun tilhørt kunst- og designklyngen F5 i Oslo.

– Det er en stor fordel å tilhøre et fellesskap. Vi lærer av hverandres erfaringer og støtter hverandre, sier hun.

Det var gjennom F5 hun og fem andre norske designere fikk anledning til å vise klærne i New York.

– Det var kjempegøy å delta. Jeg synes det ble en fin visning hvor det var en slags rød tråd hos oss norske, sier hun.

LES OGSÅ:

Lærer tradisjons-håndverk på Garlaus

Klare for symesterskap på TV 

Lærte å sy hjemme

Det å bruke egne akvareller som mønster på stoffene, er en teknikk Nina har jobbet med siden 2012. Da fant hun et trykkeri i USA som overfører print digitalt.

Søm lærte hun av moren sin allerede da hun var bitte liten.

– Som 11-åring forsto jeg at dette kunne være en yrkesvei. Siden har jeg jobbet målbevisst for det, forteller hun.

Elsket å tegne

I to år gikk hun på Borgen skole i Asker, men byttet til Steinerskolen på Nesbru. Videregående tok hun på Steinerskolen i Oslo.

– Jeg har alltid hatt mest glede av å jobbe kreativt, særlig med tegning og maling. Den måten de underviser på Steinerskolen passer bedre til hvordan jeg tilegner meg kunnskap – og hvordan jeg liker å jobbe, sier Agerup, som etterpå har utdannet seg til motedesigner på moteskolen Esmod.

– Her fikk jeg drillet meg i kvalitetssøm og lærte mye design og det å bygge opp en hel kolleksjon, sier Nina Agerup.