Skip to main content

Makeda til Melodi Grand Prix

MGP: Makeda Dyhre fra Asker er tatt ut til Melodi Grand Prix, her omkranset av programlederne. FOTO: KARL BRAANAAS
MGP: Makeda Dyhre fra Asker er tatt ut til Melodi Grand Prix, her omkranset av programlederne. FOTO: KARL BRAANAAS

Makeda Dyhre (23) fra Asker stiller til Melodi Grand Prix. Artisten konkurrerer om å få representere Norge i den internasjonale finalen.

Tirsdag fremførte Makeda som sjette artist sangen «Stand up». Den skal hun også synge under finalen i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum 27. februar.

Da programlederne Silje Nymoen og Kåre Magnus Bergh spurte hvilket forhold Makeda har til Melodi Grand Prix, fikk de dette svaret:

– Jeg har ikke så veldig stort forhold til det. Men det er kjempekult å være med. Jeg har fulgt litt med, sier artisten, som sang sine første strofer i Håkavik musikkbarnehage og som har gått på musikklinjen ved Bleiker videregående skole.

LES OGSÅ: - Jeg er helt målløs

Fra The Voice

Makeda har tidligere vært med i The Voice og i programmet Kvelden før kvelden.

Makeda er vent til å konkurrere, og vet hvordan hun skal holde kontroll på nervøsiteten. Det forklaret hun til Budstikka etter å ha konkurrerte i The Voice:

– Det er så rart når man står der, akkurat i det øyeblikket kjenner man at det er en konkurranse. Jeg tenkte bare «hold maska, hold maska». Du blir lei deg når noen går ut, men samtidig veldig glad for å gå videre. Nå føles det sykt godt.

Venter med kjole

Selve Grand Prix-showet er kjent for å være glamorøst, og de kvinnelige artistene bærer gjerne overdådige kjoler. Det har Makeda merket seg:

– Grand Prix er en blanding mellom litt «bling» og litt røft. Og jeg vet ikke hvilken kjole jeg skal bruke ennå, sa hun til Budstikkas journalist etter å ha sunget under presentasjonen. Selv om Melodi Grand Prix er en musikk-konkurranse, så er det ikke dette 23 åringen fra Asker er mest opptatt av:

– Jeg opplever ikke musikk som en konkurranse, jeg skal bare levere det beste jeg kan. Så får vi se hvordan dette går. Det fokuserer jeg på, sier hun til Budstikka.

– De øvrige artistene er: Suite 16, Stine Hole Ulla, Stage Dolls, Elouiz, Freddy Kalas, Pegasus, Laila Samuels, The Hungry Harts featuring Lisa Dillan og Agnete.

LES OGSÅ: - De tror vi er store stjerner

Variert musikk

Musikalsk ansvarlig er Jan Fredrik Karlsen, opprinnelig fra Asker. Han mener årets finale inneholder mange sjangervariasjoner. Her blir det alt fra trønderrock, til kunstdisko, boyband og ellevilt taktskifte:

– Spenningen er at vi ikke har valgt de mest kjente menneskene. Det er artister som har vært med på mange spennende ting tidligere, så de er ikke helt ukjente, men det viktigste er at den gode låten viner, sier Karlsen til NRK.

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.