Skulpturparken på Fornebu offisielt åpnet

SELEBER SNORKLIPPER: Dronning Sonja sto for den offisielle åpningen av Skandinavias største keramiske skulpturpark, laget av Magne Furuholmen (t.h.). Med på åpningen var også en fornøyd konsernsjef i Aker Øyvind Eriksen.

SELEBER SNORKLIPPER: Dronning Sonja sto for den offisielle åpningen av Skandinavias største keramiske skulpturpark, laget av Magne Furuholmen (t.h.). Med på åpningen var også en fornøyd konsernsjef i Aker Øyvind Eriksen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skandinavias største keramiske skulpturpark ble åpnet med storfint besøk torsdag.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no – bestill abonnement her

Både dronning Sonja og Kjell Inge Røkke var blant gjestene som overværte åpningen av kunstner Magne Furuholmens største prosjekt noen gang.

Inne i Akerkvartalet på Fornebu er om lag 50 skulpturer av ulik størrelse plassert utover et ti mål stort område. Det hele er finansiert av Aker.

– Jeg må innrømme at dette er en ganske stor dag for meg, sa Furuholmen under den offisielle åpningen av parken torsdag.

LES OGSÅ: Drømmen om Røkke-tårnet lever fortsatt

Verdens største

I nesten to år har han arbeidet med prosjektet, hvis store blikkfang er to massive keramikkrukker som visstnok er verdens største.

SE FLERE BILDER HER:

Bildeserie

Skulpturparken på Fornebu offisielt åpnet

Dronning Sonja sto for den offisielle åpningen av Skandinavias største keramiske skulpturpark, laget av Magne Furuholmen. Med på åpningen var også  Aker-toppene Øyvind Eriksen, Kjell Inge Røkke og Torstein Storækre. Andre gjester var Cecilie M. Brundtland, Bjørn Rune Gjelsten, Lisbeth Hammer Krog og musikalske toner ved Ole Edvard Antonsen.

– Til sammen har det gått med 60 tonn leire, og hver av krukkene er rundt ti tonn tunge. Men kunst blir ikke viktigere med størrelse – det viktigste er å tilføre energi til omgivelsene, sa Furuholmen.

LES OGSÅ: Furuholmen er blitt festspill-styreleder

Vil inspirere til å sette spor

Skulpturparken har fått navnet «Imprints», da alle kunstverkene er dekorert med poesi skrevet av kunstneren selv.

– Vårt ønske er at kunsten skal inspirere de ansatte i Aker og andre besøkende til å reflektere tilbake på veien hit, og å sette nye spor fremover, sa konsernsjef i Aker Øyvind Eriksen.

Parken skulle etter planen vært åpnet i fjor høst, men utvidelser og utsettelser gjorde at den står ferdig først nå, noe som også gjør at avdukingen inngår i året hvor 175-års jubileet til Aker markeres.

LES OGSÅ: a-ha-Furuholmen ny styreleder for Festspillene

Har fulgt prosjektet tett

Dronningen har fulgt prosjektet tett gjennom prosessen, og var også på besøk ved keramikkverkstedet Tommerup i Danmark hvor Furuholmen skapte hvert eneste kunstverk for hånd.

– Jeg har sett Magne i full aktivitet i Danmark, og det er et utrolig arbeid som er lagt ned i alle skulpturene, sa dronningen, før hun fikk æren av å klippe snoren og erklære skulpturparken for offisielt åpnet.

Trompetist Ole Edvard Antonsen fremførte så et spesialkomponert stykke for anledningen, før dronningen, Røkke, Eriksen og Furuholmen vandret rundt i parken og beundret skulpturene.

Artikkeltags