Skip to main content

- Litt av en reise, og jeg ville ikke vært den foruten

A-ha gjenforenes. Her fra en tidligere anledning, da de i 2012 ble utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats i norsk musikkliv.

Det sier Magne Furuholmen om a-has plateslipp.

Forrige helg ble det klart at a-ha gjenforenes.

- Det har vært litt av en reise, og jeg ville ikke vært den foruten, sier Magne Furuholmen.

I dag møtte Magne Furuholmen fra Nesøya, Morten Harket oppvokst på Gullhella og Paul Waaktaar-Savoy et stort internasjonalt pressekorps i Berlin.

- Du vet at du aldri kan stole på oss, når vi sier at vi skal bli borte, så kommer vi tilbake, sier Waaktaar-Savoy.

Nå har trekløveret forpliktet seg til et to år langt samarbeid, som kommer i tillegg til "Rock In Rio"-konserten som NRK nylig meldte at bandet skal spille i september.

- Vi er veldig glade for å se dem sammen igjen, sier Norges ambassadør til Berlin under introduksjonen.

I 2009 og 2010 reiste a-ha verden rundt på avskjedsturné, og nettopp derfor knyttet det seg en viss spenning til dagens pressekonferanse, hvor de snakket om arbeidet med sin nye plate "Cast in Steel".

I en pressemelding fra plateselskapet Universal heter det: Cast In Steel kommer ut 4. september 2015, tre uker før bandet spiller på Rock In Rio i Brasil og 30 år etter at deres første singel Take on Me ble nummer 1 på hitlister verden rundt».

De legger også ut på en internasjonal turné.

- Kan ikke stole på oss

- Jeg har vært veldig travel de siste årene, jeg har gitt ut en sang, sa Waaktaar-Savoy til stor latter blant presskorpset.

Den britiske musikkjournalisten Tom Bromley intervjuet Harket, Furuholmen og Waaktaar-Savoy på scenen i Berlin.

 - Jeg har jobbet mye med unge artister i det siste, og likt hvordan de har så mye energi og lidenskap for musikken. Men jeg forventet ikke å sitte her i dag, sier Magne Furuholmen.

Pressekonferansen handlet mye om den kreative prosessen rundt det nye albumet. Det er tydelig at det har vært en befrielse å kunne jobbe under radaren med albumet som er produsert av Alan Tarney, mannen som produserte de tre første albumene deres.

- Å komme tilbake og tenke på å skrive musikk med a-ha i tankene, har jeg ikke gjort på en stund, men det har vært en stor glede, sier Furuholmen.

Bandet sier at de kommer til å spille nytt materiale under Rock In Rio-konserten.

- Noe annet ville vært feil, sier Harket.

- Det har vært litt av en reise, og jeg ville ikke vært den foruten, sier Furuholmen.

Bandet fikk flere spørsmål fra journalistene om hva som føles annerledes nå, enn da de brøt opp i 2010.

- Jeg ville aldri gjort det om det ikke føltes riktig. Det føltes feil for oss i 2010, men det er riktig i 2015, svarte Furuholmen pressekorpset.

Det er ingen planer om konserter i Norge.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.