Skip to main content

Lager barnetog i Minecraft på 17. mai

F.v. Tarjej Mo Batalden, Tobias Laundal og Erlend Pilø i nettstedet Skogliv lager Norges største 17.mai-tog i Minecraft.

Foto: Privat/Skjermdump

Tarjei Mo Batalden (21) samler barn og unge til 17. mai-tog i Minecraft. 

– Det er som å møte opp i en skolegård, bak en fane. På fanen står det Bærum eller Asker. Hvis kommunen vil være med, da, sier Tarjei Mo Batalden (21) fra Bekkestua. 

Han og kompisene Tobias Laundal og Erlend Pilø står bak nettstedet Skogliv.no, og sammen har de mange års erfaring med Minecraft-servere for blant annet NRK. 

I 2016 sto de bak suksessen «Hele Norge bygger», da barn over hele landet deltok i byggingen av Norge i dataspillet Minecraft. 

– Nettet har mange fordeler, og det er lett å invitere hele Norge med, sier Batalden. 

Nå samler de barn, ungdom, familier og alle andre til å være med å gå i 17. mai-tog i Minecraft. Akkurat som vanlig møter man opp på en plass, og blir med i rekkene når toget går. Ruta går langs kjente landemerker i Norge: Slottet, Bryggen i Bergen, Nidarosdomen og Ishavskatedralen. 

Nidarosdomen er allerede bygget i Minecraft til togruten som går forbi mange kjente steder i Norge. 

Foto: Skjermdump

Håper på flere

Oslo, Trondheim, Stavanger og Bodø kommuner er med på feiringen. 

– Årets situasjon skaper rom for muligheter og innovasjon, sier Batalden.

Om lag 20 barn og unge bygger for øyeblikket ulike bygninger av nasjonal betydning. Skogliv tar i bruk avansert skyteknologi for å kunne ta imot opp mot 100.000 spillere.

– Det er umulig å forutsi hvor mange som vil bli med. Men vi håper på mange, sier Bartalden. Hans største ønske er at barn kan vise foreldrene sine alle fordelene ved dataspill.

– Vi håper dette kan være noe for hele familien. Dataspill er ikke bare mange timer foran en skjerm, det er også sosialt og skaper samhold. Og det kan brukes til så mye, sier 21-åringen fra Bekkestua.

Ikke nok tid

Både Asker og Bærum kommuner bekrefter at de har fått henvendelser.

– Det virker som et utrolig spennende konsept, og er absolutt noe vi kunne ha undersøkt nærmere og vurdert å gjennomføre, om vi hadde fått litt bedre tid på oss. Fordi vi nærmer oss 17. mai, og fordi programmet vårt er mer eller mindre klart, har vi bestemt å takke nei til deltagelsen i år, sier Rigmor Stenvik i Asker kommune. 

Heller ikke Bærum kommune kan delta. 

– Vi har allerede lagt programmet for 17. mai med planlagt streaming og digitale visninger av flere av våre arrangementer. På kort varsel har vi ikke mulighet til å ta stilling til om dette er et relevant tiltak for Bærum kommune, sier kultursjef Berit Inger Øen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.