Skip to main content

Lærerik og variert familiedag på Semiaden

Lærerikt: Elea Mabel Austrheim (5) deltok på naturstien. Sammen med mamma Kristin og pappa Tommy leste hun seg opp på de ulike bladtypene man kan finne rundt Semsvannet. ALLE Foto: KARL BRAANAAS

Pil og bue, saueklipping, natursti, ridetur og birøkting. De som ikke lot seg stoppe av regnet fikk være med på en variert Semiaden.

– Jeg har nesten aldri fått et biestikk, sier Jacob Gulland (10) fra Nøtterøy.

Han står spent og hører på mens han blir fortalt om biene og deres liv. Dette var en av mange ulike poster som ventet rundt Semsvannet i går. Blant de forskjellige aktivitetene var også saueklipping og hesteridning.

Semiaden har i tolv år vært et populært familiearrangement rundt Semsvannet i Asker. Varsler mer regn, med det stopper ikke Semiaden.

Formidle verdiene

– Det er en flott måte å gjøre barna og barnefamiliene oppmerksomme på kvalitetene der oppe, sier NaKuHel-leder Kristin Berge om Semsvannet og området rundt.

Over 350 frivillige stilte opp på Semiaden med ulike poster og aktiviteter.

– Mange mennesker har lagt ned mye jobb for å få til dette, sier Berge og understreker at det er fint å få frem mangfoldighet og flotte mennesker som gjør Semiaden mulig.

Se bildene fra årets Semiaden 

Trosset været

– Så fint du sitter, Astrid!

Astrid Helene Annexstad Menne (6) har kommet helt fra Fredrikstad for å være med på Semiaden. Med en malt sommerfugl på kinnet sitter hun godt plassert på hesteryggen og venter på at rideturen skal starte.

– Det var spennende i dag morges med det forferdelige været, men vi kom likevel. vi er på jentedag, sier mormor Tove Annexstad.

Hun har gledet seg til barnebarnet ble gammel nok til å kunne bli med på Semiaden.

– Det har vært så bra både i fjor og tidligere år, så selv om det regner kommer vi likevel, sier Hege Nordli fra Brendsrudtoppen.

Datteren Eva (6) og hennes venninner Oda Kongslie (6) og Molly Nesvåg (6) står i kø for å skyte med pil og bue.

– Det er artigere nå som de forstår mer, sier Nordli.

LESERINNLEGG: Kjære turgåer: Marka er ikke mora di.

Hun har tatt med barna før, men merker stor forskjell på hvor mye de lærer i år.

– Vi har lært masse, forteller Molly (6).

I hendene holder hun en kosebamse hun har fått ved en av de tidligere postene.

– Vi har fått bokbind, bamser og steiner, sier hun fornøyd.

Familiens dag

Pål Smits er prosjektleder for Semiaden og opplever, været til tross, at det er god stemning langs Semsvannet.

– Vi opplever at folk kommer tilbake med barna sine og ofte tar med seg nye mennesker som ikke har vært her før, sier Smits.

Dette er hans femte år som prosjektleder og Smits trives godt med jobben.

– Det er trivelig å ta samfunnsansvar. Jeg tror det er viktig at ikke alt er kommersielt i dagens samfunn, understreker han.

Tidligere år har besøkstallet ligget på mellom 3.000 og 5.000. I år kom det kun 750 besøkende. Smits er likevel ikke i tvil om de kommer til å fortsette.

– Det er uflaks at været er så dårlig og spesielt i den tiden folk bestemmer seg for om de skal ut eller ikke. Vi kommer tilbake neste år, slår han fast.

Her kan du lese flere Budstikka-nyheter om kultur og underholdning

Les flere artikler