– I dag får publikum anledning til å komme inn til kjernen – der arbeidet gjøres.

Iført en si, lilla arbeidsjakke og høreklokker står kunster Martine Linge i atelieret sitt i Bærum Kunsthall – klar for å ta imot publikum.

– Jeg kan ikke sitte her å tvinne tommeltotter, så jeg må arbeide mens jeg venter på at folk skal komme. I dag deler jeg arbeidsenergien, sier hun med et smil.

I atelieret sitt på Fornebu har hun satt frem kjeks, saft og sjokolade til besøket sitt.

LES OGSÅ: Disse kunstverkene forsvant fra Irak

Den årlige runden

Hele ti kunstnerne åpnet atelierene sine i Gamle Fornebu Kunstsenter i helgen. I regi av Kunst Rett Vest, åpnet 123 kunstnere, vest for Oslo, opp rommene hvor kunsten deres blir til. Atelierene står åpent for publikum denne og neste helg.

– Vi deltar på Kunst Rett Vest hvert eneste år. I dag tok vi turen til hovedutstillingen, og valgte å komme hit til Fornebu fordi det lå like i nærheten, sier Liv Engen.

– Det er jo så mange kunstnere som åpner opp, men vi ville ikke sitte for lenge i bilen, sier venninnen Annlaug Nielsen.

LES OGSÅ: Henie Onstad-direktør følger etter stjålet kunst

Ulikt uttrykk

De to venninnene hadde kjørt helt fra Hønefoss i morgentimene for å få med seg arrangementet.

– Kunstnerne åpner gallerier der vi bor også, men de ser vi så mye til ellers, sier Engen.

– Det er kjekt å gå her på Fornebu, for alle kunstnerne har så ulikt uttrykk. Det er utrolig spennende å få prate med kunstnerne om hvordan de jobber, legger hun til.

LES OGSÅ:  Åpnet nytt galleri midt i kunstnermiljø

Som å åpne opp hjemmet sitt

– I år åpner jeg atelieret mitt for fjerde gang. Det er utrolig kjekt å nå ut til et bredt publikum, forteller kunster, Stina Gellein.

– Men jeg kan ikke åpne opp for ofte. Jeg trenger ro til arbeide privat med kunsten min – dette føles i grunn litt som å åpne opp hjemmet sitt.

LES OGSÅ: Brukte kunsten som nytt språk

Kunst blir mer tilgjengelig

Hun forteller at hun får besøk av ulike mennesker med ulik interesse og kunnskap om kunst.

– For mange er ikke kunst like tilgjengelig, eller lett å forstå. Dette arrangementet bidrar til å gjøre kunst mer tilgjengelig for folk.

LES OGSÅ: I dag åpner Kunst rett vest på Høvikodden

I Gelleins atelier komme flere kunstnerne fra Kunstsenteret på Fornebu innom og titter på arbeidet hennes - og det for første gang.

– Det som er synd med å åpne opp sitt eget galleri er at man ikke får sett alle andres kunst. Neste år vil jeg gå rundt og se arbeidet til de andre kunstnerne, sier Linge.