– Har vært beinhardt

VENNINNER: Hedda Kise og Anja Cecilie Solvik åpnet søndag sin utstilling «Heddas høst og en anelse Anja». Begge lider av kronisk migrene og deler en stor naturinteresse. – Uttrykkene våre er forskjellige, men maleriene våre harmonerer godt, sa Hedda Kise om utstillingen under åpningen.						   	    	alle foto: Trine Jødal

VENNINNER: Hedda Kise og Anja Cecilie Solvik åpnet søndag sin utstilling «Heddas høst og en anelse Anja». Begge lider av kronisk migrene og deler en stor naturinteresse. – Uttrykkene våre er forskjellige, men maleriene våre harmonerer godt, sa Hedda Kise om utstillingen under åpningen. alle foto: Trine Jødal

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hedda Kise hadde søndag sin debututstilling hos Pikene ved Broen.

DEL

– Jeg har ikke vært spesielt nervøs, men da jeg kom inn hit i dag kom det som en lyntog mot meg. Og pulsen er fortsatt veldig høy, sier Hedda Kise og slår hånden kjapt mot brystet.

LES OGSÅ: Brukte kunsten som nytt språk

– Var ikke helt klar

Programlederen, kjent fra TV 2, står i galleriet Pikene ved Broen i Heggedal. Veggene i det gule huset prydes av debututstillingen hennes. Rundt henne står titalls fremmøtte tett i tett og nipper til cava.

– Det har tatt meg lang tid å tørre å vise frem kunsten min. Jeg tror egentlig ikke at jeg var klar nå heller, men jeg hoppet bare i det da Anja spurte om jeg ville stille ut sammen med henne.

Iført en si, svart kjole og gullsko mottar hun klemmer og ros for utstillingen «Heddas høst og en Anelse Anja».

– Det føles utrolig godt å stille ut kunsten min. Jeg maler jo ikke for selvterapi. For meg er dette beinhardt arbeid, fortsetter hun.

LES OGSÅ: «Ekte vennskap er beslektet med ekte kjærlighet. Den er ubetinget»

En lang vei

Kise fikk for åtte år siden påvist hjernesvulst. Å male under hobbykveldene på Sunnaas sykehus ble for henne en måte å kommunisere på. Siden da har hun deltatt på en rekke malekurs og foredrag for å lære mer.

– Jeg har alltid vært utrolig kunstinteressert – og opptatt av estetikk. Så det blir feil å si at det var sykdommen som fikk meg til å male. Jeg tror heller at sykdommen har bremset meg. Hadde det ikke vært for den, hadde jeg nok debutert tidligere, sier hun alvorlig.

En stor omveltning i sommer

Kise ble i sommer antatt som kunster hos Fine Art, som er Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst. Siden da har det gått radig. Bare få dager etterpå valgte også gallerieier Anja Celine Solvik å trykke henne til brystet.

– Det var da jeg fikk disse tilbakemeldingene jeg forsto at jeg var flink nok til å leve av kunsten.

LES OGSÅ: Ofrer bursdagsfesten for tv-jobb

– Vil alltid ha henne i skuffen

– Hedda har hatt en fantastisk progresjon og en bratt læringskurve. Bildene hennes bærer preg av både rådløshet og sorg, men også håpet som vi alle kjenner oss igjen i, sier gallerieieren, som også tidvis åpner huset for gjesteutstillere.

– De som stiller ut her er alle hardtarbeidende og talentfulle kunstnere som trenger en plass å løftes frem. Heddas utstilling skal henge til 27. november, men etter det vil vi ha hennes kunst i skuffen i lang tid fremover.

Artikkeltags