Skip to main content

- Kronprinsessen vil på Musikkflekken

MUSIKKMØTE: Kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon spiste lunsj med Toothfairy-sjef Martin Schilde i New York.
MUSIKKMØTE: Kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon spiste lunsj med Toothfairy-sjef Martin Schilde i New York.

Toothfairy-sjef Martin Schilde møtte kronprinsparet i New York i går. De hadde mye å snakke om.

Anledningen var en lunsj i generalkonsulens residens i New York, der temaet var samarbeid mellom norsk og amerikansk musikkindustri. Sammen med kronprinsparet var det samlet en del norske og amerikanske topper fra musikkbransjen, Music Norway og Innovasjon Norge.

- Vi fikk veldig mye ros for arbeidet vi gjør, og støtte for hvor viktig det er å legge forholdene til rette slik at vi holder artistene i Norge (lokalt), kommenterer Martin Schilde fra New York, som trivdes i selskap med det musikkinteresserte kronprinsparet.

Han er mannen bak plateselskapet og managementselskapet Toothfairy som samarbeider med Bærum kommune og har base i Tanken i Sandvika.

Får ting til å skje

En av dem som var til stede under lunsjen var Kathrine Synnes Finnskog som er sjef i Music Norway.

- Vi diskuterte potensialet til norske musikere i USA. Martin Schilde fra Toothfairy er en fantastisk ambassadør. Han er et godt eksempel på en som klarer å lage et godt miljø rundt artistene tilknyttet Tanken og Musikkflekken i Sandvika, sier Music Norway-sjefen.

Musikkinteressert kronprinspar

Martin Schilde og Music Norway-sjefen forteller at kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon var svært interessert og stilte mange gode spørsmål under møtet.

- Jeg håper Bærum kommune ser verdien i det arbeidet vi gjør og hiver seg rundt nå når vi har ett så godt moment. I går blogget Taylor Swift om Nesøya-artisten Coucheron, i dag plukket Svensk P3 ut tre av våre artister som det beste fra Norge akkurat nå. Det er viktig å bygge opp under dette nå. Kronprinsessen hadde forøvrig veldig lyst til å komme på Musikkflekken snart, melder Martin Schilde fra USA.

LES OGSÅ:

USA-giganter på Musikkflekken

I studio med amerikansk Grammy-vinner

 Sandvikabølgen skyller over Musikk-Norge
 

Gode navn

Det Sandvika-baserte musikkselskapet Toothfairy har mange gode navn i stallen sin, som alle hører til miljøet rundt Tanken og Musikkflekken; Kid Astray, Coucheron, Carl Louis, CLMD, Eye Emma Jedi, Frøder og Ary er noen av dem.    

- Måten Toothfairy jobber frem nye talenter og får lokale artister markedsført i utlandet er fantastisk. Et godt eksempel er låtskrivercampen Schilde arrangerte, der amerikanske bransjefolk møtte norske artister og bransjefolk. Han får ting til å skje, sier Kathrine Synnes Finnskog.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.