Det var fullt trøkk fra første minutt under konserten i Bærum Kulturhus i går.

– Og det er ikke første gang vi lager en så stor og underholdende konsert. I fjor hadde vi med våre nabokorps Lommedalen og Bryn, samt trompetisten Ole Edvard Antonsen, sier styreleder Arne Pihl Bordi.

LES OGSÅ: Lite oppfinnsomt av Bærum kommune 

Spilleglade musikanter

Bordi forteller at korpset gledet seg stort seg til konserten, som har vært planlagt siden august.

De hadde også et seminar på Beitostølen sammen med Karlsrud skolekorps i januar.

– For å lykkes med slike prosjekter må man ha et korps som fungerer godt. Det må være nok musikanter og de må synes det er gøy å spille og underholde. Det gjør våre musikanter.

LES OGSÅ:

Smågardistene får ikke lokaler i Bærum – reiser til Oslo 

God rekruttering

Ledelsen ved Rykkinn og Gullhaug skolekorps mener de lykkes godt både med å rekruttere nye musikanter og å skape et godt korpsmiljø. De opplever at foreldrene synes det er gøy at barna spiller og at foreldrene bidrar på en god måte slik at korpsarrangementene blir vellykkede.

 

– Takket være velvillige rektorer på våre to skoler, får vi holde rekrutteringskonserter i skoletiden. Her spiller vi litt annen musikk enn de marsjene barna hører 17. mai. Dette har ført til mange nye musikanter de siste årene. For tiden er vi totalt 70 medlemmer fra 8 til 19 år.

– Vi har lite frafall blant dem som har kommet opp i hovedkorpset, og de aller fleste er med til de blir 18–19 år, sier Bordi.

 

Morsom musikk

– Grunnen til at vi klarer å beholde så mange, er at vi kombinerer det å ha det gøy med å spille god og underholdende musikk, sier styreleder Bordi som mener dirigentene er flinke til å finne musikk som både er morsom å spille og høre på.

LES OGSÅ: Kortere støy fra russefeiring i Asker