Skip to main content

Kohts kone lagt inn med alvorlig sykdom: – Vi har fått nok juling dette året

Pernille Rygg er lagt inn på infeksjonsavdelingen til Rikshospitalet i Oslo, med en alvorlig sykdom. 

Foto: ULF HANSEN

Christine Kohts kjæreste, Pernille Rygg, er lagt inn på Rikshospitalet i Oslo, med nyresvikt. Det skriver komikeren på Facebook.

I kveld kom en ny, nedslående beskjed fra kreftsyke Christine Koht. Hennes kone i 29 år, Pernille Rygg, ble lagt inn på Rikshospitalets infeksjonsavdeling, med en sterk immunreaksjon på grunn av en farlig bakterie, som har gitt henne nyresvikt, for tre uker siden.

– Min elskede Pernille som har vært så trygg og sterk, så kjærlig, og besøkt meg to ganger hver dag dette året, ligger nå på Rikshospitalet og er alvorlig syk, skriver komikeren.

– Jeg synes vi har fått nok juling dette året, om ikke Pernille også skulle bli alvorlig syk, skriver hun på sin Facebook-side.

– Du har vært min klippe

Koht skriver videre at det skjedde mens Rygg var på besøk på Sunnås, hvor Koht nå bor. 

– På ett sekund, for tre uker siden, ble hun en helt annen. Ble iskald i kroppen og sinnssykt trøtt. Det skjedde her på besøk på Sunnaas, for vi skulle, for første gang på ett år, få sove i samme rom og få være sammen mer enn to timer, skriver hun. 

Det har vært et tøft 2019 for Koht. I januar i år ble hun rammet av kreft, og har siden det kjempet en hard kamp mot sykdommen. 

– Hun har vært min klippe i 29 år, og hver dag med henne har vært en stor glede, står det i innlegget.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.