Skip to main content

Klart for mer «Mesternes mester»

Mesternes mester-programleder Aksel Lund Svindal tar en sesong til.

Mesternes mester-programleder Aksel Lund Svindal tar en sesong til.

FOTO: TRINE JØDAL

Allerede etter første program med «Mesternes mester» er det bestemt at det blir ny sesong med Aksel Lund Svindal som programleder.

– Dette har gitt mersmak og jeg har fått signaler om at det blir flere «Mesternes mester» på meg. Én gang er for lite. Det er jeg glad for, sier Aksel Lund Svindal i et intervju med VG.   

I mars 2021 ble det klart at Aksel Lund Svindal fra Snarøya skulle overta programlederrollen etter Dag Erik Pedersen. Han hadde da ledet seersuksessen i alle tolv sesongene, der Lund Svindal sto igjen som mester i 2021. Det ble raskt klart at den tidligere alpinisten var ønsket som programleder. 

Lørdag 1. januar er det sesongpremiere for Mesternes mester der Einar Romøren blant deltagerne.
Lørdag 1. januar er det sesongpremiere for Mesternes mester der Einar Romøren blant deltagerne.
Foto: NRK

– Jeg fikk oppleve på nært hold hvor utrolig profesjonell denne produksjonen er, og resultatet ble fantastisk bra. Så dette har jeg lyst til å fortsette å være en del av, sa Lund Svindal til NRK den gang. 

Lokale deltagere

Første nyttårsdag var det altså premiere for programmet. 1.284.000 fikk med seg programmet i løpet av nyttårshelgen, noe som indikerer hvor populært programmet er. Årets sesong, som i fjor, spilles inn i Norge på grunn av pandemien. Produksjonen håper å kunne starte innspilling av den 14. sesongen sør i Europa. 

Tidligere skøyteløper Ida Njåtun fra Asker og hopperen Bjørn Einar Romøren fra Hosle er deltagere i årets program. 

Bjørn Einar Romøren fra Hosle er blant deltagerne i årets Mesternes mester.

Bjørn Einar Romøren fra Hosle er blant deltagerne i årets Mesternes mester.

Foto: NRK

– Det er ikke bare en personlig seier for meg å være med i «Mesternes mester». Det er også viktig for meg å vise alle andre som har vært der jeg har vært at det går an å komme seg opp og frem igjen etter en slik runde, sa Romøren til VG da det ble klart at han var en av deltagerne i 2022-sesongen.

Den tidligere verdensrekordholderen i skiflyging fra 2005 fortalte i juli 2019 at han var kreftsyk. I mars året etter kom nyheten om at han var kreftfri etter nesten ett år med behandling. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.