Skip to main content

Kan få sin femte spellemannpris

Emilie Nicolas Kongshavn som bruker artistnavnet Emilie Nicolas er nominert i kategorien pop.

Emilie Nicolas Kongshavn som bruker artistnavnet Emilie Nicolas er nominert i kategorien pop.

Foto: Rumi Baumann

Nominerte Emilie Nicolas fra Bekkestua synes det er godt å få anerkjennelse etter all jobbingen, forteller hun. 

Emilie Nicolas (33) er nominert til sin femte Spellemannpris i kategorien «Pop» for albumet «Let Her Breathe». 

– Jeg er veldig glad. Det er så godt å få et nikk og et klapp på skulderen for all jobb og tid som går med på å lage et album, sier Emilie Nicolas som har mottatt fire spellemannpriser. Den tidligere Rud-eleven fortsatte med musikk ved  Toneheim folkehøgskole før hun gikk jazzlinjen ved NTNU med vokal som hovedinstrument. Hun har tidligere gitt ut albumene «Like I'm a Warrior» i 2014 og Tranquille Emile i 2018 med til sammen 11 singler.  

Det er så godt å få et nikk og et klapp på skulderen.
Emilie Nicolas, vokalist og låtskriver

Terningkast seks

«Let Her Breathe» fikk terningkast fem i VG, mens NRKs anmelder ga en sekser: «Det minimalistiske uttrykket kler Nicolas’ fantastiske vokal eksepsjonelt godt, og det er gitt god plass til de genuine tekstene som forteller om mellommenneskelige relasjoner på en tilnærmet klisjéfri måte. En av mine absolutte favoritter fra plata er et godt eksempel på det. Den svært stemningsfulle «Open» har alt: Glitrende harmonier, såre, men aldri kleine tekststrofer som holdes i hånda av en leken og dansende vokal over enkel gitarklimpring. Denne låten har potensial til å bli ikonisk.», skrev musikkritiker Espen Borge.

Vil vekke følelser

Emilie Nicolas lager først og fremst musikk for seg selv og med utgangspunkt i sine egne følelser, noe hun tror er verdifullt, forteller hun i et intervju med 730.no:

− Jeg tror det er viktig å lage musikk for sin egen del og heller stole på at folk vil tolke det sånn som de trenger å tolke det. Man trenger ikke ha opplevd akkurat det samme for å tenke at man kjenner seg igjen. Men jeg vil vekke noe hos noen, det vil jeg. Jeg vil vekke følelser.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.