Skip to main content

Henrik Høven slipper album: – Jeg har høye mål

Henrik Høven med nytt album

Henrik Høven (19) fra Høvik er plateklar og gir gass mot toppen. 

Henrik gir ut sin første EP «Allstar» i morgen, 8. november, med fem av sine favorittlåter, deriblant singlene «Weekend», «10/10» og den ferske «What Did You Do». 

– Disse låtene passer sammen, samtidig viser de litt ulike sider av hvem jeg er, sier han. 

19-åringen har flyttet hjemmefra og studerer låtskriving og musikkproduksjon på Høyskolen Kristiania i Oslo.

– For meg som artist skjer det masse. Jeg kjenner på en frihet, gasser på og kan ikke legge skjul på at jeg har høye mål. I november skal jeg produsere musikk i England og i Norge. Det vil komme mer fra meg fremover og til sommeren håper jeg å kunne holde konserter.

UNGE: Henrik Høven og Margrete Skretting Bergset vant en talentkonkurranse, der premien var å opptre på Strandfesten. FOTO: KNUT BJERKE

Foto: KNUT BJERKE 90573089

– Hvordan vil du beskrive deg selv som artist i dag?

– Jeg var ganske liten da jeg startet opp og har forandret meg med årene, naturlig nok. For meg er det viktig å være ekte, men jeg eksponerer meg selv på en tydeligere måte nå.

Jeg eksponerer meg selv på en tydeligere måte nå
Henrik Høven, artist, låtskriver og danser

Dans og skuespill

Henrik Høven ble kjent landet rundt da han kom på 2. plass i MGP junior 13 år gammel i 2013 med låten «Når jeg ser på deg». Han spilte i musikalen «Oliver» på Oslo Nye 12 år gammel. Som 15-åring varmet han opp for OnklP på Strandfesten under Hvalstrandfestivalen 2015 og underholdt med sin egen låt Ungettable Girl i MGP jr. høsten samme år. Han varmet også opp for Isac Elliot i Oslo Spektrum februar 2016. 

I fjor vår hadde han rollen som Jakob i NRKs serie «Blank», som et av medlemmene i det fiktive bandet «Hernandez». 

   

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.