Skip to main content

- Guro er et stort forbilde

Hanne Elisabeth Svenning (26) fra Haslum skal delta i et nasjonalt talentutviklingsprogram i regi av anerkjente Guro Nagelhus Schia i Bærum.

Hanne Elisabeth Svenning (26) fra Haslum skal delta i et nasjonalt talentutviklingsprogram i regi av anerkjente Guro Nagelhus Schia i Bærum. 

Foto: EVA GROVEN

Danser Hanne Elisabeth Svenning (26) fra Haslum kom gjennom nåløyet i det nasjonale aspirantprogrammet AMP, som ble lansert i Bærum Kulturhus onsdag. 

I ett år skal åtte unge dansere delta i prestisjeprosjektet AMP i regi av Nagelhus Schia Productions  i Bærum Kulturhus, ledet av stjernedanserne Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby. I går presenterte danserne seg med koreografi av Daniel Proietto.

– De åtte er allerede helt eksepsjonelle og vi ønsker å gi dem mulighet til å blomstre enda mer. De vil få et rikt år og vil få bruke alle sider av seg selv, lover Guro Nagelhus Schia, som har fulgt med på Haslum-jenta Hanne Elisabeth Svenning  i flere år. 

–  Hun er en type som suger til seg kunnskap. Som danser er hun artikulert, sterk og spenstig. Hun er også fleksibel og har i tillegg en sarthet over seg, sier Schia. 

Se bildeserie fra lanseringen

Ny verden

26-årige Hanne Elisabeth Svenning har danset i KGB, gått på Fagerborg og Kunsthøgskolen i Oslo:

– Jeg hadde Guro Nagelhus Schia som lærer første gang da jeg var 15 år.  Hun åpnet en ny verden for meg og er et stort forbilde. Å være med her betyr enormt mye, med så gode koreografer og i tillegg få knytte bånd og skape sammen med de andre danserne.  

Programmet er støttet av Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB, Akershus Fylkeskommune og Bærum Kommune. 

– Dette er en merkedag, vi følte at det var mye ugjort på dansefeltet i et nasjonalt perspektiv. Det var ikke vanskelig å få tillit til det dere står for og profesjonaliteten. Dere oppfyller store deler av kulturplanen vår alene, var noe av det fylkesordfører Anette Marie Solli sa til Guro Nagelhus Schia og ektemannen Vebjørn Sundby i sin tale under lanseringen.  

– I disse digitale, teknologiske tider er dans noe viktig som viser hvem vi mennesker er, sa Solli som også stilte krav. 

– Det dere produserer må være relevant og ha noe på hjertet. Det må være noe publikum forstår, sa hun blant annet.  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.