Skip to main content

Gullrutevinner: – Jaswinder setter lydspor etter seg

VINNERE: Her er Jaswinder Singh Sidhu sammen med kollega og ansatt Stian Gulli som vant pris for årets lyddesign.

Jaswinder Singh Sidhu fikk i kveld utdelt æresprisen på Gullrutens fagprisutdeling.

Fagprisutdelingen er for alle som jobber i TV-bransjen i Norge, som fotografer, lydteknikere og lysteknikere.

Jaswinder Singh Sidhu er svært stolt over prisen:

–  Det er en stor ære å motta denne prisen i en bransje hvor det er så mange dyktige folk. Prisen er takket være god støtte fra familie, flinke kollegaer, alle produksjonsselskapene og TV-kanalene som har gitt meg tillit i 20 år, er hans kommentar.

LES OGSÅ: Bli med i #verdensbeste-serien

Jaswinder flyttet fra India til Heggedal i 1983 og bor nå i Fusdalenga. Han har en lyd/musikkhistorie i Asker helt siden han startet band på Hovedgården ungdomskole. Han spilte på de fleste fritidsklubber i Asker samt Askerfestivalen flere ganger.

Kjente programmer

I 1993 begynte han på Norsk Lydskole. På fritiden hadde han lydoppdrag for Club3, Asker Kulturhus samt Asker Bluesklubb.

Etter å ha utdannet seg som programingeniør, har han 20 år jobbet med lyd for alle norske TV-kanaler. Produksjoner som Sesam stasjon, Casino, Melodi Grand Prix, Fjernsynskjøkkenet, Farmen, Robinsonekspedisjonen, Hellstrøm rydder opp, Idol, Norske Talenter, Alt for Norge med mange flere..

Juryens begrunnelse for æresprisen:

"Gullrutens Æresfagpris for 2015 går til en som har utviklet faget og bransjen. Som har gledet den norske TV-bransjen i over 20 år og er en beundret og respektert fagmann som virkelig har hevet standarden i sitt felt. En person mange har hørt noe om og enda flere har hørt noe fra.

Som så mange andre startet TV-karrieren i NRKs U-redaksjon. Siden den gang har han jobbet for alle norske TV-kanaler og er mange produsenters naturlige førstevalg, med sitt helt spesielle øre for faget.

De siste årene har han drevet eget selskap og vært en viktig brikke i utallige produksjoner som blant annet Tjukken og Lillemor, Idol, Norske Talenter og Alt for Norge. Han har en unik evne til å finne fram til og utvikle dyktige medarbeidere, og behersker den krevende øvelsen i å være elsket både av sine ansatte og sine kunder. Han har vært og vil forhåpentligvis være til stor inspirasjon i mange år fremover. Han og hans folk har satt lydspor etter seg."

Les flere artikler