Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Gikk med millionunderskudd – fikk doblet festivaltiden på Kadettangen

9.000: På den første Kadetten-festivalen som ble holdt i sommer, var det til sammen 9.000 som løste billett til de to dagene festivalen pågikk.

Kadetten har fått forlenget opsjonsavtale om festival på Kadettangen fra fem til ti år.

Kadetten AS hadde i utgangspunktet en opsjon på å ha festival på Kadettangen til og med 2023. Nå har politikerne i hovedutvalg for miljø, idrett og kultur forlenget opsjonen til og med 2028.

Det var Kadetten AS som søkte om en mer langsiktig avtale forteller festivalsjef Toffen Gunnufsen;

– Det tar ofte to-tre år å få en festival til å rulle, gå med overskudd. Derfor har en ti års opsjon veldig stor betydning for oss, da får vi tid til å skape et solid fundament for festivalen, sier han.

– Underskudd i millionklassen

– Overfor sponsorer og samarbeidspartnere er det bra å kunne være langsiktig. Dessuten investeres det jo en del penger i dette, og risikoen blir mindre jo lengre tid vi får på oss til å bygge denne festivalen, sier han.

– Hvordan gikk årets festival økonomisk?

– Vi kunne ha ønsket oss 2.000 flere innom på hver av de to festivaldagen. Vi hadde gått i balanse med 6.500 per dag, men det kom 4.500. Så jo, det blir et underskudd, sier Gunnufsen.

LES OGSÅ: Rykkinn-rapper åpnet Kadetten

– Hvor stort?

– Det kan jeg ikke si eksakt da regnskapet ikke er avsluttet, men det blir i millionklassen, sier han.

– Hvor lenge kan dere drive i minus?

– Vi regner med å gå i pluss om to år, og det går bra. For det er flere samarbeidspartnere som er interessert i festivalen som de syntes var bra i år, og at stedet den arrangeres også er det, sier Gunnufsen.

Han garanterer at det blir festival neste sommer.

– Ja, jeg er i London nå for å booke artister, sier han.

LES OGSÅ: Stemningsfull start på Kadetten

– En suksess

– Min vurdering er at Kadetten var en suksess for Bærums befolkning, selv om den ikke var det økonomisk. De klarte å skape et fint arrangement, det var høyt nivå på artister og folk som var på festivalen var fornøyde. Og den trakk en betydelig mengde mennesker til Sandvika, og jeg tror potensialet er enda større, sier Morten Skauge, leder av hovedutvalg for miljø, idrett og kultur, og fortsetter;

– Jeg har forståelse for at arrangøren ønsker forutsigbarhet, det ligger jo en del investeringskostnader i dette, sier Skauge. Og et enstemmig utvalg vedtok å gi festivalen en opsjon på ti år.

– Men det vil ikke sperre for flere musikkfestivaler. Jeg mener det er rom for i hvert fall en til på Kadettangen, sier Skauge.

 

Les flere artikler