Skip to main content

Gammleng-priser til Bærums-musiker og Asker-danser

MUSIKER: Liv Glaser fikk veteranprisen og i begrunnelsen het det blant annet; «Liv Glaser tilhører den ypperste klaver-elite. Hennes repertoar spenner vidt. Hun har spesielt fordypet seg i det klassiske repertoaret og klassisk oppføringspraksis, og hun spiller mer enn gjerne på hammerklaver. Hun har også gjort en fantastisk innsats for å fremme norsk musikk ...»FOTO: KARL BRAANAAS

Musikeren Liv Glaser (83) fra Gjettum og danseren Pia Elton Hammer (43) fra Nesbru fikk to av årets Gammleng-priser.

Prisene deles ut av Fond for utøvende kunstnere (Ffuk) og går til profesjonelle musikere og scenekunstnere for fantastisk innsats som utøvere over tid. I år ble det delt ut syv priser på hver 50.000 kroner og en veteranpris på 75.000.

– Jeg synes det er fantastisk å bli utnevnt til veteran, en stor ære, sier Glaser som fikk veteranprisen.

– Utrolig ærefullt, og jeg ble overrasket, man går jo ikke rundt og tror man skal få priser, sier Elton Hammer.

Pris fra kolleger

– Fondets styre ber om forslag til kandidater fra utøverorganisasjonene. Derfor er dette priser fra kolleger, og av den grunn tror jeg vinnerne setter pris på dem, sier Bjørg Eriksen, daglig leder i Ffuk.

– Det er hyggelig at man blir satt pris på av kolleger. Og ekstra hyggelig siden jeg kjente musikeren Gammleng også, sier Glaser.

Prisene er oppkalt etter Rolf Gammleng som var leder av Musikerforbundet, og var med på å få opprettet Ffuk.

– Prisen betyr en veldig anerkjennelse, et klapp på skulderen fra hele dansemiljøet, sier Elton Hammer.

LES OGSÅ: Liv er utnevnt til kommandør i musikkinnsats

– Inspirasjonskilder

– Liv Glaser er en levende legende. I en alder av 83 år er hun så vital, og fortsatt en stor inspirasjonskilde, sier Eriksen, og om Elton Hammer;

– Og Pia Elton Hammer er også en stor inspirasjonskilde for yngre utøvere. Dans har hatt et stort oppsving de siste 15 årene, med flere dansere og et større publikum, og Elton Hammer har bidratt ved å være en veldig kreativ danser, sier hun.

LES OGSÅ: Markerer jubileumssesong med Norgespremiere

Flere prosjekter

Og de to vinnerne har flere prosjekter på gang.

– Sammen med sopranen Ann Helen Moen holder jeg på med en innspilling av sanger av Mozart. Derfor kom denne prisen som fra himmelen, for det er fint å få litt økonomisk støtte til prosjektet. Og snart drar jeg til Sibelius akademiet for å undervise, sier Glaser.

– Nå underviser jeg i dans på Kunsthøgskolen i Oslo. I februar er jeg gjestedanser i Nasjonalballetten. Neste år blir det også utenlandsturné med stykket «Frozen Songs», sier Elton Hammer.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.