Ved utstillingen «Structured Complexity» i prosjektrommet på Trafo har kunstneren tre installasjoner. De har en samlet sum av 115.000 kroner.

– Jeg selger. Det er sjelden jeg har arbeider tilgjengelig, sier han og oppsummerer eget publikum som vanlige folk og kunstinteresserte samlere. På Trafo tilbyr kunstneren som er oppvokst i Hallenskog, tre skulpturer som minner om rominstallasjoner. Noe tilsvarende viste han ved to utstillinger i New York tidligere i år.

LES OGSÅ: TRAFO KUNSTHALL FÅR NY ROLLE

Tre kunstnere

Lørdag åpnet tre kunstnere fire utstillinger ved Trafo Kunsthall. Utstillerne beskrives som tre generasjoner. Svein Johansen (69) er eldstemann med åtte bilder i Kuben, priset fra 36.000 til 60.000 kroner, til sammen rundt 400.000 kroner.

Han beskrives som en dannet europeisk maler på den norske kunstscenen, og er innkjøpet av offentlige samlinger og museer.

– Folk som er interesserte i bildene mine, kjøper dem. Intensjonen min er å by på en god utstilling, sier han.

Venter på Helvete

Den kunstneren som er ventet å trekke flest folk til galleriet er Tor Inge Kveum (51). Med utstillingen «Limboland» inviterer han publikum ut på vandring mellom himmel og helvete, som en mellomstasjon til dødsriket.

Publikum må bokstavelig talt balansere på smale treplanker over skarpe glassbiter før de når porten i veggen, som holdes igjen av en hammer. Men før den åpnes leser vi slagordet «Ruhe Nach Nebel» med Kveums penselstrøk. Innenfor møter vi hovedverket, et bilde som sender tankene til krigen og folkevandringer.

– Bildene mine har et klart politisk innhold. Antydningene ligger der, resten må publikum finne ut av, sier Kveum. Han har til sammen 11 bilder i Kunsthallen og ved en satellittutstilling i Heggedal fabrikker. De har priser fra 8.000 kroner til 78.000 kroner. I sum tilbyr han kunst for litt over en halv million kroner, og kundene er private samlere.

LES OGSÅ: For meg er det umulig å bare lage et pent ansikt

Investeringer

– Jeg merker godt at de som kjøper kunst er mer opptatt av investeringer. Det tjener ikke kunsten. Det er viktig at folk kjøper kunst med hjertet, sier han og mener unge kunstnere har det tøft i dagens marked.

Daglig leder Knut Blomstrøm ved Trafo Kunsthall opplyser at ingen kunstverk ble solgt på åpningsdagen. Han forklarer dette med høstferie, og mener han har god tid frem til utstillingene stenger 25. oktober.

LES FLERE KULTURNYHETER HER