– Det er artig. Det er derfor jeg gjør det, sa veteranen da hun nok en gang var på plass på Hosle skole lørdag formiddag.

Røed, som startet som frivillig da hennes tre barn spilte i korpset, så ingen grunn til å gi seg selv om barna etter hvert ble for gamle for korpslivet.

– Jeg ble grepet av loppebasillen, sier 80-åringen, som selv etter 40 år ikke har noen planer om å gi seg med det første.

Det setter Arild Holt, leder for loppemarkedet, stor pris på. Holt, som selv spilte i skolekorpset med Røeds barn, er imponert over 80-åringens innsats som frivillig.

– Inger Marie har alltid vært her. Hun har et godt hjerte som har stilt opp i så mange år. Det er det ikke mange som gjør, sa han.

LES MER:

Eiksmarka-familie pusset opp stue for flyktninger

Ryddejobber i Asker fristet ikke

– Vi hadde neppe klart å stable på bena det vi gjorde uten Facebook 

– En ildsjel

Som takk for innsatsen – hittil – ble Røed møtt med 40 roser og en flaske champagne av loppegeneral Holt da hun ankom markedet lørdag morgen.

Både inne og ute på skolens område var det nok av lopper å velge mellom for menneskene som myldret rundt i solsteken. Mange stoppet opp for å si hei til det velkjente ansiktet på markedet gjennom 40 år.

– Det er veldig imponerende. Hun er en ildsjel, det er helt utrolig, sa Hilde Rognlien Johansen, som besøker loppemarkedet hvert år.

Liker ikke å krangle

Selv om Røed er et kjent innslag på loppemarkedet for mange, har mye forandret seg siden loppis-debuten i 1977, fortalte Røed.

– Tidligere brukte vi som solgte å kle oss ut med hatter, og etterpå var det fest hvor vi hadde på oss klær fra loppemarkedet.

Hvor kun skolens uteområde tidligere ble benyttet, har loppene gjennom årenes løp blitt så mange at også skolens innelokaler er fylt opp med rimelige fristelser for enhver smak.

– Tidligere solgte vi for rundt 20.000, men vi fikk likevel kjøpt tre instrumenter for pengene. Nå selger vi for flere hundre tusen.

Mye av tiden som frivillig går med til å rydde på plass og sette ut loppene, forteller Røed, som med årene nyter roligere dager som frivillig på markedet.

– Jeg har ikke noe spesielt ansvar lenger, så her slapper jeg godt av.

Likevel vet loppeveteranen hva hun liker best.

– Bare jeg får solgt til høy nok pris er jeg fornøyd. Jeg liker pruting, men ikke å krangle, avslører loppejubilanten.