Skip to main content

– Føles som en drøm jeg snart våkner fra

TIL FINALEN: Nicoline Berg Kaasin er klar for finalen i The Voice.

Nicoline Berg Kaasin fra Bekkestua synger Sundfør-låten «Delirious» i The Voice-finalen førstkommende fredag. – Det hadde vært fantastisk å vinne, sier hun.

En takknemlig Nicoline ble stemt frem til seier i semifinalen av The Voice på TV2 forrige fredag med låten «Masterpiece» av Jesse J. Nå håper Bekkestua-artisten at seerne også faller for hennes versjon av låten «Delirious» av Susanne Sundfør.

– Jeg synes det er en fantastisk låt og valgte den for å utfordre meg selv. Nå bare gleder jeg meg til å kunne få synge den, sier Nicoline Berg Kaasin.

Hun har hatt lyst til å synge «Delirious» også tidligere, men mentor Sondre Lerche har holdt litt igjen.

– Jeg lovte henne at om hun kom til finalen skulle hun få lov til å synge den, sier Sondre Lerche.

LES OGSÅ: Nicoline til finalen: – Tusen tusen takk!

Hun har vunnet uansett

– Hva er det som får seerne til ville stemme på Nicoline?

– Nicoline når gjennom fordi hun er eksepsjonelt dyktig, målrettet og disiplinert. Hun jobber etter mottoet om at hardt arbeid før eller siden vil betale seg. Selv om hun fortsatt er ung, har hun jobbet mye og lenge. Det er flott at The Voice kan være en katalysator og at folk ser hva hun baler med. Det er fint å oppleve at seerne både har glede av musikken og ser alt arbeidet som ligger bak, sier Lerche.

– Det å vinne finalen hadde selvfølgelig vært prikken over i-en, men når Nicoline har kommet så langt som til finalen har hun vunnet uansett, sier han.

To låter

Nicoline Berg Kaasin studerer økonomi på Høgskolen i Oslo, men alle eksamener er unnagjort før sommeren. Nå er det arbeidet mot The Voice-finalen som gjelder.

I kveld, onsdag, sendes et ekstra program der seerne kan bli bedre kjent med finalistene.

– Denne uken blir det øving, øving og atter øving. Vi må forberede en ekstra låt denne gangen, så det blir jo automatisk en del mer prøver, sier Kaasin.

Ekstralåten Nicoline forbereder er «When Love Takes Over» av David Guetta. Den får hun synge hvis hun er en av de to med flest stemmer etter første låt.

Stolt uansett

Det var ikke vanskelig å se hvor glad Nicoline ble forrige fredag da hun vant i semifinalen. Dagbladet ga Nicolines «Masterpiece» terningkast fem:

«Stemmen er velrundet og elastisk, kontrollert og dynamisk. Da hjelper det også at hun har god smak og gjør fine valg underveis» skrev Torgrim Øyre i Dagbladet.

– Ble det tid til litt feiring etter semifinale-seieren?

– Jeg måtte feire litt, men vi var ikke ferdig med musikalske møter før nærmere halv tre på natten. Og så skulle vi opp og filme lørdag morgen. Jeg får heller ta den helt ut på finalefesten. Da skal jeg kose meg uansett hvordan det går.

LES OGSÅ: I kveld synger Julie fra Fornebu for 100 millioner 

Stolt uansett

Nicoline har en drøm om å kunne leve av musikken etter The Voice er over.

– Det er helt uvirkelig få å være med i finalen. Jeg føler det er en drøm som jeg snart våkner fra, sier Bekkestua-artisten.

– Hva om du ikke vinner?

– Selvfølgelig vil jeg helst vinne, men jeg klarer ikke å være noe annet enn stolt over meg selv uansett. Jeg håper dette bare er starten på en artistkarriere.

LES OGSÅ: - Jeg spør meg selv hele tiden om det er bra nok

Sondre Lerche har rost Nicoline jevnt og trutt gjennom hele konkurransen:

– Nicoline har en sjelden kombinasjon av vokal presisjon og rytmisk lekenhet på scenen, sier Lerche blant annet.

Mentoren mener hun har bevist for alle at hun er en fullkommen popstjerne allerede, og at det ikke er avgjørende for henne å vinne finalen.

– Den største premien for alle deltagerne i The Voice er å være med i prosessen. Dette er en intens artistskole. Det at Nicoline har kommet så langt som til finalen, beviser hvor god hun er, sier Lerche.

Les flere artikler