Skip to main content

Flytter Isfestivalen til Dikemark

KALD PR: Fredrikke Hegnar von Ubisch fra museet og Ingunn Hillestad fra Asker Drift på isfestival-standen i Asker sentrum.

Isfestivalen flytter fra Semsvannet til Dikemark-vannene. Is fra den nye arenaen kan du allerede se i Asker sentrum.

12 blokker har Asker Drift skåret ut av Dikemarkvannene til Asker Museums stand på Asker Torg. Legemsstore figurer av fortidens isskjærere går løs på dem, og hensikten med dette er selvsagt å spre budskapet om at isfestivalen er flyttet.

Årsaken til endret lokasjon er snømåking.

Snøproblemer

– Jeg er glad for snøen, men for isdyrking er det ikke optimalt med snø. Tvert imot må man ikke ha snø fordi den isolerer så voldsomt. Så vi trengte måkehjelp, sier Fredrikke Hegnar von Ubisch, museumsbestyrer ved Asker Museum, som arrangerer festivalen.

– Iskjæring var like viktig økonomisk fra 1870 til 1930 som olje og gass er i moderne tid. Og isfestivalen er en fin måte å vise denne historien på, sier hun.

LES OGSÅ: Skar is med rå kraft

Måkehjelp ga endring

Men i år hadde festivalen problemer med å få tunge traktorer ut på Semsvannet for å måke. Så leste Ubisch om Dikemark Idrettsforening som brukte små lette firhjulinger for å måke både turskøyte- og hockeybane på Dikemarkvannene.

– Jeg tok kontakt for å høre om de kunne måke på Semsvannet, og da foreslo en i laget å arrangere isfestivalen på Dikemark i stedet. Etter en befaring bestemte vi oss for det. For det er utrolig fint der, og mange flere p-plasser enn ved Semsvannet. Idrettslaget måker og er støtteapparat under arrangementet, noe vi ikke har hatt hjelp til før. De skal også ha kafé, sier hun.

 

Isfestival på Semsvannet i 2016.

På festivalen er høydepunktet isskjæringskonkurransen der lag på fire kjemper mot hverandre om å være kjappest til å sage ut 12 isblokker. På festivalen er det også isbading, iskarusell, flammeshow, turskøyteløp med utlån av skøyter, sparkkonkurranse, isskulptur.

Festivalen arrangeres søndag 4. mars fra klokken 13.00.

LES OGSÅ:

Hutrende kald time da elevene gikk gjennom isen  

Sydeuropeere isbadet i Semsvannet under «Isfestivalen»

Les flere artikler