Tre ungdommer leker seg på vannski utenfor Risør en sommerdag i 2004. I et uoppmerksomt øyeblikk kjører de over ei jente som snorkler i overflaten. Da de finner ut at jenta er død, griper panikken dem, og de bestemmer seg for å skjule liket, i stedet for å hente hjelp.

Ti år senere møtes de samme sted. På underlig vis dukker vannskiene fra ulykkesdagen opp i båtboden, og ingen vet hvordan de havnet der. Marerittet er i gang. Fredag har skrekkfilmen «Skjærgården» premiere i Sandvika og på flere andre kinoer.

Tuva Lønnkvist Hultin (28) fra Jong spiller hovedrollen som Camilla.

LES OGSÅ: Sprengte Star Wars på Finse

Blod og gørr

– Det er så spennende, for jeg har ikke sett filmen enda. Det er nesten to år siden vi spilte den inn, så det er ting jeg har glemt. Men jeg er i hvert fall forberedt på mye blod og gørr, sier Tuva.

«Skjærgården» er en lavbudsjettfilm regissert og klippet av Frode Nordås. Manuset er skrevet av Jon Andersen Klausen og startet som en del hans masteroppgave. Filmen er blitt jobbet på siden 2013, og er nå kinoklar i Sandvika.

Spilte i «Unge Lovende»

Tidligere har vi sett Tuva blant annet i tv-serien «Unge Lovende». Hun sier at det var både gøy og utfordrende å spille i en skrekkfilm og sier hun kjente både frykt og angst under innspillingen.

– Enkelte scener var mer krevende enn andre. For eksempel var jeg den eneste som kunne kjøre den eldgamle trebåten vi lånte. Det var både stressende og vanskelig.  Været kunne også være utfordrende. Vi skulle sole oss på et svaberg. Det var iskald vind og jeg hakket tenner, men måtte jo få det til å se varmt ut da, ler Tuva.

LES OGSÅ: Barnefilmer toppet kinoåret

Skremte nabo

En av naboene på øya syntes de bråkte for mye og laget uro. En natt kom han rasende ned til dem uten å være klar over at de spilte inn en skrekkfilm. Han fikk øye på en av skuespillerne som akkurat hadde blitt «drept» med masse blod rennende nedover ansiktet. Han ble mildt sagt skremt, før han forsto hva som skjedde, og ble enda sintere.

– Det var egentlig litt komisk.

Tuva forteller at hun er veldig glad i skrekkfilm-genren og sier det gir henne et slags adrenalinrush å bli skremt. Nettopp fordi det bare er film.

– Selv om jeg kan mye av handlingen er jeg faktisk spent på om jeg kommer til å bli redd selv, når jeg ser filmen.

LES FLERE KULTURSAKER HER

Ville bli danser

Tuva vokste opp trygt på Jong i Sandvika med tre år yngre lillebror Ola, mor og far. Som liten var hun sjenert og opptatt av å ikke skille seg ut på skolen.

 

Det var før hun begynte på Rud videregående på dramalinjen. Her var folk avslappet og hun fikk være den hun ville. Hun forteller at hun er veldig glad i Bærum, og flytter gjerne tilbake når hun blir mer etablert. Foreløpig liker hun seg godt i Oslo.

Tuva drømte lenge om å bli danser og har gått på KGB dans og ballett i 15 år. Da hun begynte på Rud fant hun en ny drøm, og nå frilanser hun som skuespiller.