Skip to main content

Fengsel for tidligere kasserer i Stabekk Janitsjarorkester

TRENER: Stabekk Janitsjarorkester øver på Nadderud videregående til konserten i Gamle Logen på søndag. Den skal ytterligere bedre orkesterets økonomi.

Den tidligere kassereren i Stabekk Janitsjarorkester som underslo 759.000 kroner, må i fengsel – i tillegg til å betale tilbake beløpet.

28. februar i år anmeldte tidligere kasserer i Stabekk janitsjarorkester seg selv for å ha begått et underslag på 759.000 kroner fra korpskassen. Det er norgeshistoriens største underslag i korpssammenheng, ifølge Norges Musikkorps Forbund.

Kassereren er i en fersk dom fra Asker og Bærum tingrett dømt til syv måneders ubetinget fengsel, samt å tilbakebetale 759.000 kroner.

– For oss er det godt at saken nå er avgjort, og vi kan konsentrere oss om normal amatørkorpsdrift igjen, sier styreleder Hilde Skjevling i Stabekk Janitsjarorkester.

Fått mye støtte

Storparten av de oppsparte midlene gjennom mange år skulle gå til å feire orkesterets 100-årsjubileum neste år. Denne markeringen var virkelig i fare, men så begynte en formidabel støtte å strømme inn.

– Det har vært over all forventning. Det har vært kronerulling på korpsforum og vi har fått 40.000 kroner fra andre korps. Mange i Bærum, men også i Valdres og på Lillestrøm, sier Skjevling.

– Og vi har mottatt 150.000 kroner fra nåværende og tidligere medlemmer og privatpersoner. Vi fikk også lov til å selge lodd under NM i janitsjar i Trondheim i år. Det ga en inntekt på drøyt 20.000 kroner, fortsetter Skjevling.

LES OGSÅ: Kasserer innrømmer underslag av 759.000 kroner fra korps

Hun forteller at de i tillegg har vært flinke til å søke støtte, og har sikret seg 30.000 kroner fra Magnus Midtbøs Korpspris.

– Og til vår store overraskelse viste det seg at våre to lagerforsikringer også hadde en kriminalitetsdekning, som til sammen har dekket 250.000 kroner, sier hun.

Stabekk Janitsjarorkester 

Og støtten stopper ikke der. Gamle Logen har gratis stilt sine lokaler til disposisjon for en støttekonsert i morgen. Der bidrar også musikerne Live Marie Roggen, Erlend Skomsvoll, Trine Knutsen og dirigent Terje Mikkelsen uten honorarkrav for å hjelpe orkesteret.

– Det er veldig hyggelig at andre kulturaktører stiller opp for oss, sier Skjevling.

Jubileumsverk ikke i boks

– Går jubileumsmarkeringen som planlagt?

– Ja, det blir fem konsertprosjekter i jubileumsåret. Men vi søker også om midler til å finansiere et bestillingsverk som antagelig koster rundt 200.000. Før ville vi klart å finansiere det selv om vi ikke hadde fått tilskudd, men nå kan det bli vanskelig, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.