Fay og Arif nominert til Spellemannspris

Fay Wildhagen fra Stabekk skriver låtene selv og ga i juni ut debutalbumet Snow.

Fay Wildhagen fra Stabekk skriver låtene selv og ga i juni ut debutalbumet Snow. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Artisten Fay Wildhagen og Arif, begge fra Bærum, er begge nominert til Spellemannspris. I tillegg er artisten Jarle Bernhoft programleder.

DEL

Fay Wildhagen er nominert til «Årets Nykommer» og er rett og slett jublende glad:

– Det er en den største anerkjennelsen jeg har fått hittil og en svært høythengende pris. Det er stort å få være i så godt selskap. Særlig siden jeg har jobbet så mye. Det betyr utrolig mye for meg, sier hun.

Fay Wildhagen signerte i fjor kontrakt med Warner Music Norge og ga ut debutalbumet Snow. Hun deltok også på By:larm, Øya, Slottsfjell, Træna og Vinjerock. Spellemannsprisen regnes som Norges største og viktigste musikkpris. I år holdes prisgallaen i Oslo Spektrum 30. januar.

LES OGSÅ: Fikk med Erik og Kriss mot doping 

– Egentlig helt sykt.

– Jeg har fulgt med på Spellemannsutdelingen helt fra jeg var liten. Dette er så stas, egentlig bare helt sykt, sier Wildhagen.

Rapperen Arif er nominert i kategorien Urban og har, ifølge Dagbladet og Musikknyheter laget et av fjorårets beste album med sitt spektakulære HighEnd/Asfalt. Unge Ferrari, Magnus Eliassen og Magdi fra Karpe Diem bidrar. Også VG ga albumet en femmer på terningen.

Arif har i 2015 spilt mye live i store deler av Norge, og holder en stor konsert på Rockefeller i januar.

LES OGSÅ: Hvalstrandfestivalen kapret rockelegender 

Grammy-nominert

Artisten Jarle Bernhoft er programleder på årets Spellemannsutdeling. Han ble selv Grammy-nominert for albumet Islander i fjor og holder blant annet konsert på Rockefeller i januar.

Bernhoft er oppvokst i Nittedal og bor i Oslo, men har sterke musikalske røtter i Sandvika. Da han begynte på musikklinjen på Rud i 1993, flyttet han til Bærum, og ble en av de viktigste artistene i Sandvika Rockteater. Deretter ble det bandene Explicit Lyrics og Span, begge med forankring i Asker og Bærum.

Også artister som Madcon, Ane Brun og Marcus og Martinus deltar på showet.

RAPPER: Arif er Nominert i kategorien Urban.

RAPPER: Arif er Nominert i kategorien Urban. Foto:

Artikkeltags