- Jeg tror jeg traff en nerve hos veldig mange

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Baard Fiksdal skrev om redselen for ikke å kunne betale for seg i butikken tok det helt av i sosiale medier.

DEL

- Jeg har skrevet blogg i mange år, men aldri fått tilsvarende respons, sier Baard Fiksdal fra Høvik.

I formiddag la han ut innlegget "Å skamme seg i butikken". I kveld er innlegget delt over tusen ganger på Facebook, og ifølge ham har over 30.000 lest innlegget.

Ikke dekning på konto. Kortet ditt virker ikke. Disse ordene kommer stadig oftere, skriver Fiksdal og beskriver det han tror er den vanlige mannen i gatas butikkangst.

Traff en nerve

Jeg tror jeg traff en nerve hos veldig mange. Vi har jo alle vært der, stått i butikken og vært engstelig for at vi ikke kan betale for oss. Eller, som jeg beskriver, vært vitne til at noen foran oss i køen ikke har råd til det de ønsker å kjøpe, sier Fiksdal.

LES OGSÅ: Folk er redde for å bry seg

I innlegget skriver han spesielt om et minne fra matbutikken Centra på Høvik som han ikke glemmer:

En gammel dame måtte legge tilbake en pose røkte kjøttpølser fordi hun ikke hadde dekning på konto. Damen fikk tårer i øynene.

Det gjorde et sterkt inntrykk på meg.

Ble paff og perpleks

Reaksjoner på innlegget har ikke latt vente på seg. Til nå har over 60 mennesker kommentert på innholdet i Fiksdals blogg. Flere mener at han burde betalt for kjøttpølsene til den gamle damen:

Hva med medmenneskelighet? Er den totalt fraværende på Høvik? spør en.

Jeg hadde med glede betalt pølsene til den gamle damen, skriver en annen.

- Jeg er selvfølgelig helt enig i det, jeg burde betalt for de pølsene, men det var egentlig ikke poenget med innlegget, sierFiksdal.

LES OGSÅ: – Skikkelig overrasket over responsen

- Poenget med innlegget var å beskrive den følelsen mange kan få i slike situasjoner. Selv ble jeg perpleks og paff og gjorde dermed ingenting.

Artikkeltags