Skip to main content

Ellen Cecilie fikk antatt ti fotografier

FOTO OG BILLEDKUNST: Ellen Cecilie Fleischer har sitt eget atelier i hagen, der hun er hver dag. – Jeg jobber best med musikk, gjerne Keith Jarret eller Oscar Peterson, sier hun. Maleriet i bakgrunnen er hennes nyeste og fortsatt ikke helt tørt.

Når Preus museum holder sin årlige fotoutstilling 23. august, vil ti av bildene være Ellen Cecilie Fleischer sine.

– Det er veldig prestisjefylt. Jeg er veldig stolt, sier Brønnøya-fotografen som henter mange av motivene på turer rundt i sitt barndoms ferieparadis på den bilfrie øya.

For tiden er det for det meste makrobilder hun tar. Det vil si at hun zoomer inn med et objektiv som tar skarpe nærbilder av motivene.

Og hun svitsjer gjerne mellom farger og sort/hvitt.

– Egentlig er jeg billedkunstner, men jeg liker å variere mellom de ulike uttrykksformene, forteller hun. Også keramikk har hun stilt ut tidligere, på Henie Onstad.

LES OGSÅ: Bjørg vil lage barnekunstsenter 

Maling med morsmelken

For et par år siden ble Ellen Cecilie rammet av kreft.

Cellegift og terpentin var ikke en særlig god kombinasjon, så penslene ble lagt vekk til kuren var over. Ventetiden ble brukt på foto.

I fjor vant Fleischer publikumsprisen under arrangementet «Det gode liv i Asker», med et sort/hvitt portrett av ektemann og kommunestyrerepresentant Ole Christoffer Rønning (H).

– Nå er jeg heldigvis frisk som en fisk, så nå er det både maling og foto. Jeg planlegger en maleriutstilling neste år, sier 63-åringen som er medlem av både Norsk selskap for fotografi, Asker og Bærum Fotoklubb og Asker Kunstforening.

– Jeg har alltid malt. Det er en livsstil.

– Som barn luktet jeg alltid terpentin, for min mor var også kunstner og hadde maleskole hjemme hos oss, sier hun.

Moren startet senere malerskole på Majorstuen, der Ellen også underviste.

Bilfri kunstnerøy

Ellen Cecilie har feriert på Brønnøya siden hun var nyfødt og ble fastboende i 1984, da hun arvet huset etter foreldrene.

Da Ellen Cecilie var liten bodde barn og mødre ute på øya hele sommeren, mens fedrene kom ut med pappabåtene etter jobb.

– Det var et paradis for oss barn. Vi var i vannet hele tiden.

Brønnøya har i dag mange kunstnere, musikere og dansere blant beboere eller ferierende, og alle kjenner alle, ifølge Fleischer.

– Det er så mange hyggelige mennesker her. Man går ikke langt før man blir ropt inn på et glass vin eller kaffe. Det tar ofte lang tid å komme seg rundt øya.

I sommerferien reiser hun og mannen til Lofoten.

– Jeg elsker naturen der, det er vakrere i Nord-Norge enn her. Da blir kameraet med.

LES OGSÅ:  Fløytegutten fra 1800-tallets Dælivann funnet

– Jeg ville bedt meg selv slappe av litt mer 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.