Skip to main content

– Det treffer deg kontant

ROCKERE: Denne gjengen spiller 22 av Queens beste låter i konsterten i Bærum Kulturhus på lørdag.

15.000 nordmenn har sett denne Bærums-gjengen hylle Queen. Lørdag ljomer «Bohemian Rhapsody» utover salen i kulturhuset igjen.

– Det var der det hele begynte. Det er gøy å spille denne musikken, man får brynt seg på ganske avanserte ting, sier Marius Graff (36), en ettertraktet gitarist for Norges fremste musikere.

Graff var med i 2003, første gang konserten «We will rock you – a Queen tribute» ble satt opp i kulturhuset i Sandvika.

Den gang var det med Frank Kjosås («Halvbroren», «Kampen for tungtvannet», red.anm) som solist, 160 korsangere og fullt band.

Bak konserten står initiativtager og musikalsk leder, Øystein Fevang (51). Den Grammy-nominerte Rud-lektoren har et nært forhold til musikken.

LES OGSÅ:

– Kompromissløs

– Queen treffer deg veldig kontant, og låtene er så bra at de tåler å bli hørt tiår etter tiår, sier han.

Konsertene på lørdag er en nedskalert versjon av den første. Nå er det syv solister, seks musikere i bandet og 12 korister.

I 2003 ble Oslo Konserthus utsolgt på et øyeblikk. Konserten i Sandvika samme år gikk for fulle hus, og det ble satt opp ekstraforestillinger. Denne gangen er det billetter igjen, og med 22 av Queens aller største hiter på repertoaret, lover bæringene full trøkk.

– Uansett hvor pompøs musikken til Freddie Mercury måtte være, så må du bare la deg bergta, sier Fevang.

Eskild Sundt-Hansen (31) er, sammen med flere av musikerne, en sentral del av Sandvika Rock Teater. Han har også vært med Åge Sten Nilsens forestilling «The Show Must Go On» i fem år

– Freddie Mercury hadde en kompromissløs energi og fantastisk bra låter. Det finnes knapt maken til vokalen hans, dessuten har han en sterk historie, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.