Yesss, jeg har kommet inn!

GLEDER SEG: Tidligere Rud-elev Elise Høivik vil bli musikalartist og har kommet inn på London Studio Center. – Mamma har lest om festekulturen i London og gir meg masse råd: «Få nok søvn, spis sunt, ikke drikk for mye». Men hun trenger ikke bekymre seg. Jeg skal bruke tiden godt, sier hun.

GLEDER SEG: Tidligere Rud-elev Elise Høivik vil bli musikalartist og har kommet inn på London Studio Center. – Mamma har lest om festekulturen i London og gir meg masse råd: «Få nok søvn, spis sunt, ikke drikk for mye». Men hun trenger ikke bekymre seg. Jeg skal bruke tiden godt, sier hun. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Danser Elise Høivik (19) har bare én drøm: Å bli musikalartist. Nå har Rud-eleven kommet inn på London Studio Center og flytter til London i september.

DEL

Danseren er nettopp ferdig på Rud og kom inn på førstevalget: London Studio Center, der hun nå skal ta en treårig bachelorutdanning.

– Jeg ble sykt glad. Dette er en skole som tilbyr litt av alt: Dans og sang – jazzdans, sier Elise Høivik fra Bekkestua.

Denne uken reiser hun på en rekognoseringstur sammen med musikerkjæresten Fredrik. Da håper hun å få besøkt skolen og hilst på noen av de tre hun skal bo i kollektiv med.

Til høsten flytter hun.

LES OGSÅ: – Bærums Verk-spillet må fornyes

Dans er livet

Elise har danset fra hun var liten. Et solid grunnlag har hun fått på Bajazz på Bekkestua og danselinjen på Rud videregående. Hun har også hatt en danserolle i musikalen Annie og vært danselærer på Bajazz i to år. På Rudrevyen 2015 "Sommerfugleffekten" var hun dansesjef.

– Danelinjen på Rud har betydd mye, det var der jeg virkelig fikk utvikle meg som danser. Der fikk jeg klar beskjed om hva jeg kunne jobbe med, samtidig fikk jeg en uvurderlig støtte og oppmuntring. I klassen hadde vi så godt arbeidsmiljø som gjorde at vi strakk oss. Selv om vi hadde sunn konkurranse oss i mellom, støttet vi hverandre, forteller Elise.

Hun gleder seg til å begynne i London, men er også spent på fremtiden.

– Det er litt skummelt og mye å begi seg ut på. Det er et usikkert yrke og mange om beinet. Du må virkelig ville det for å velge det, sier hun.

– Ofte handler det også om å kjenne de riktige menneskene eller være riktig type til rett tid. Målet er å bli så god at de ikke kan si nei til meg, uansett. Dette er det eneste jeg vil, sier Elise Høivik.

LES OGSÅ: Disse skal være med i Skal vi danse

Dro til USA

Mangeårig danser, koreograf, pedagog og daglig leder av Dansesonen i Vollen, Tiril Andøl, tror disse årene blir de aller viktigste for 19-åringen – og en opplevelse for livet.

Selv tok Andøl bachelor her hjemme først, før hun reiste til New York og videreutdannet seg.

– Det er så deilig å komme ut. Alt er nytt og spennende, hun må bare suge til seg som en svamp og nyte, sier hun og gir følgende råd:

– Gå på auditions, da får du god trening og lærer deg audition-teknikk. Og oppsøk workshops og dansemiljøet også utenfor skolen.

– Vær smart

Hun anbefaler Elise å bruke tiden smart og være bevisst på de ulike læringsprosessene underveis.

– Studer kommunikasjonen mellom pedagog og elev – og loggfør det du gjør og oppdager. Da vil du være bedre i stand til å lage egne workshops og undervise selv senere.

Andøl anbefaler også samtidig å skaffe seg god teoretisk kunnskap om danse- og musikalhistorien og i tillegg holde kontakten med dansemiljøet her hjemme.     

– På den måten blir du bedre rustet for et langt liv i bransjen, sier Andøl.

Noen advarsler har hun ikke behov for å komme med.

– Jeg er helt sikkert på at Elise vil ha fokus på det hun skal. Sånn er dansere. De legger seg tidlig og er strukturerte. Jeg kjenner ingen dansere som har surret seg bort under utdannelse ute, sier Andøl.

Artikkeltags