Skip to main content

Daniela Reyes fikk spellemannpris

Daniela Reyes har mottatt sitt første eksemplar av bronseharpen.

Daniela Reyes har mottatt sitt første eksemplar av bronseharpen. 

Daniela Reyes (23) fra Asker fikk Spellemannprisen i kategorien «Årets tekstforfatter».

Debutalbumet «Engangsdager» høstet gode kritikker og høye terningkast da Daniela Reyes viste seg frem som artist høsten 2021. Fredag kveld mottok hun den gjeve prisen. Selv tok prisvinneren det hele med fatning.

– Det er veldig stas, det jo kult å få en pris. Men jeg hadde nok fortsatt å skrive de samme tekstene uansett om jeg vant eller ikke, sier Reyes til Budstikka.

Under showet, som ble vist på NRK, opptrådte hun også med låten «Usikker musiker». Hun fikk mye oppmerksomhet da hun spilte for moren Maj Britt Andersen i programmet «Hver gang vi møtes» i januar. Da fremførte hun morens låt Ballongvisa. Maj Britt Andersen fikk sin første Spellemannpris i 1986 for albumet «Folk er rare». I 2015 fikk Andersen også Spellemannprisen i klassen barnemusikk for albumet «Væla omkring».

Nominert til to priser 

Den ferske vinneren er usikker på hvordan hun skal smykke seg med sin nyervervede tittel.

– Jeg aner ikke, jeg har ikke vunnet spellemannpris tidligere. Men det er kult å få anerkjennelsen og det er flott at tekstene har truffet. Jeg skal prøve å treffe med de neste låtene også, sier hun.

Daniela Reyes Holmsen (19) ble også kåret til vinner av Budstikkas kulturstipend i 2018.

Daniela Reyes Holmsen (19) ble også kåret til vinner av Budstikkas kulturstipend i 2018.

Foto: KNUT BJERKE

Selv opplever Reyes tekstene som en tydelig beskrivelse av perioden der hun gikk fra ungdom til å bli voksen. Artisten var også nominert i kategorien “Viser og visepop”.

Hyllesten til tross; Daniela Reyes tar imot trofeet med knusende ro. 

– Jo da, det er kjempestas, men ikke mer enn det. Jeg tar det ganske rolig, sier hun til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.