– Det er rett og slett kjempekult. Er ikke mange som får lov til å lage en slik statue, og som vil stå så synlig, sier Otto Robsahm.

Går alt etter planen er statuen på plass mandag 8. juni. Den er en tro kopi av den 30 meter høye kristusfiguren som rager over Rio de Janeiro. Endog noe mindre, men den vil nok likevel få en del bilførere på E18 til å sperre opp øynene. For motorveien gjennom Sandvika går like forbi den lille øya Danmark.

LES OGSÅ: Nå blir det karneval i Sandvika

– Litt crazy

– Jeg har alltid vært fascinert av statuen, den er jo litt crazy, sier Robsahm. Så han var ikke vanskelig å be, da Knut Abotnes i Asker Event tok kontakt, og spurte om han ville lage den. Hensikten med stuntet er ifølge Abotnes, å skape oppmerksomhet rundt karnevalet som Event-firmaet arrangerer i Sandvika lørdag 13. juni. For statuen er jo selve symbolet for karnevalsbyen over alle Rio de Janeiro.

– Vi ville gjøre noe litt utenfor boksen knyttet til karnevalet, sier Abotnes.

Vill idé

Det var Robsamh som foreslo at den skulle plasseres på Danmark.

– Men jeg regnet ikke med at det gikk, sier Robsahm.

Frode Valland leder i Vårt Sandvika trodde heller ikke helt at park- og idrettsavdelingen i kommunen ville si ja, men tok sjansen og kontaktet etaten.

– Vi måtte jo spørre, og park- og idrett sa ja med engang, sier Valland.

Vårt Sandvika er et kommunalt og privat eid by- og næringsselskap som har som mål å vitalisere Sandvika by.

LES MER: - Jeg tror nok jeg har reddet 50 forhold hittil

Venter reaksjoner

– Ideen med kristusstatuen var så original at jeg falt for den umiddelbart. Dette er heller ikke kontroversielt, men i tråd med karnevalstradisjoner. Likevel regner jeg med at det vil komme noen reaksjoner i begynnelsen, sier Valland.

Robsamh og kollega Rune Augdahl i Team Otto er i full gang med byggingen av statuen hjemme hos Robsahm. Og det er snakk om solide dimensjoner forteller Sinnasnekker’n;

– Selve figuren er 4,5 meter høy og sokkelen blir på 1,4 meter. Totalt ca. 6 meter. Den må tåle vær og vind, men vi vil ikke ha noen vaiere, så inne i statuen er det en stålkonstruksjon. Ellers er det brukt skum for at den ikke skulle bli for tung å transportere, sier han.

Ikke vært sinna

De to har bygget på statuen i en måneds tid.

Stort sett om natta, for på dagtid holder vi på med tv-programmene, sier Robsahm.

– Sinna under arbeidet med statuen forresten?

– Nei, ikke i det hele tatt, kommer det med et smil, før han legger til;

– Det eneste jeg er redd for nå, er at fugler skal spise skummet selv om vi maler statuen med maling de ikke tåler.

For de har lyst til at statuen skal holde i mange år. Valland ønsker at den skal vende tilbake til Danmark årlig.

– Den kan brukes som en sommerdekorasjon for Sandvika by, sier han.