Skip to main content

Budstikka beklager verdens verste julekakeoppskrift: – Hvordan i huleste skjedde dette?

Pensles med 1 egg, 150 g rosenkål, 2 ss crème fraîche og 125 gram rips, befaler oppskriften. Men ikke tro alt du leser i avisa. Av og til blir det feil, og dette blir det dårlig julestemning av.
Pensles med 1 egg, 150 g rosenkål, 2 ss crème fraîche og 125 gram rips, befaler oppskriften. Men ikke tro alt du leser i avisa. Av og til blir det feil, og dette blir det dårlig julestemning av.
Foto: FAKSIMILE

En observant leser av Budstikkas julemagasin spør: Hvordan skal han egentlig klare å pensle julekaken med rosenkål?

Den var ment å være litt spenstig, den julekaken, som erstatter sukater med tyttebær.

Men ikke så spenstig.

Ved en inkurie inkluderer julekakeoppskriften i Budstikkas annonsebilag JUL 150 gram rosenkål, 2 spiseskjeer crème fraîche og 125 gram rips som angivelig skal pensles på kaken. 

Leser Mats Hagberg-Torgersen leste oppskriften nøye, og sendte Budstikka følgende spørsmål. 

«Hei! Fant denne oppskriften via dere i dag, og stusser litt over hvordan jeg skal få festet rosenkålen? Skal den dyttes inn i crème fraichen, eller skal den legges blad for blad og forsegles med ripsgelé?»

Leser Mats Hagberg-Torgersen vil gjerne bake til jul, men stusser litt på akkurat denne julekakeoppskriften.

Leser Mats Hagberg-Torgersen vil gjerne bake til jul, men stusser litt på akkurat denne julekakeoppskriften. 

FOTO: PRIVAT

Ingen av delene

Anine Gutubakken Byles i Norges Jeger- og Fiskeforbund har laget julekakeoppskriften. 

Hun svarer på telefon: 

– Hvordan i huleste skjedde dette? Rosenkål?! 

Byles bekrefter at de tre siste ingrediensene i oppskriften er feil, og at julekaka helt sikkert blir bedre uten et tykt lag med rosenkål på toppen. 

– At vi ikke har sett det. Helt utrolig. 

Et juleoppskriftspøkelse

Ansvarlig for bilaget, Gro Kirkenær Krogh i kommunikasjonsbyrået B17, oppklarer julekakemysteriet ved å ta en nærmere titt på fjorårets julebilag.

Gro Kirkenær Krogh fra kommunikasjonsbyrået B17 er ansvarlig for julebilaget med den noe spesielle julekakeoppskriften.
Gro Kirkenær Krogh fra kommunikasjonsbyrået B17 er ansvarlig for julebilaget med den noe spesielle julekakeoppskriften.
Foto: SEBASTIAN ANDERSEN

Hun har tydeligvis glemt å slette rosenkålen da hun i år gjenbrukte layouten fra en oppskrift på hjortegryte

Som straff må hun hjem og bake. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.