Skip to main content

– Blogger ikke for penger

BLOGGER OG MAMMA: At det hun legger ut blir liggende bestandig, bekymrer ikke Janne Eikeland. – Det kom gradvis med sosiale medier, jeg er litt forsiktig med datteren min og jeg kommer nok ikke til å legge ut så mye bilder av sønnen min når han blir eldre, sier hun. Barselpermisjonen er over nå og hun er gang igjen på EVO Sjølyst som personlig trener. Foto: Nina Abrahamsen

Mange tror blogging er lettjente penger, mens andre bare liker å skrive. Men nybegynnerfeilene står i kø for nye bloggere.

Janne Eikeland (41) fra Asker er personlig trener og utdannet diplommarkedsfører. Hun begynte å blogge i mars i fjor og har vanligvis om lag tusen sidevisninger daglig. Penger er foreløpig ikke et tema.

– Jeg fant ut at med blogging kunne jeg kombinere interessen for skriving med trening, kosthold og livsstil. Det hadde vært gøy å kunne leve av bloggingen, men jeg ønsker ikke å bli styrt av kommersielle krefter, sier Janne Eikeland.

– Mange ser på unge rosabloggere, og tror blogging er lettjente penger. De forstår ikke at man i så fall må ha temmelig mange følgere, sier Toril Gyldenskau i blogg.no.

LES OGSÅ: – En liten gründers store drøm 

Minefelt

– De mest innbringende temaene er fortsatt mote, smykker og mammablogging. Det er også svært viktig å følge skattereglene, sier Gyldenskau.

Flere bloggere har fått økonomiske problemer fordi de ikke har meldt inn inntektene til skattemyndighetene. Mange har fått forbrukerombudet på nakken fordi de ikke har merket varer som markedsføres.

Janne Eikeland mener hun ikke har gjort så mange nybegynnerfeil ennå. I starten la hun ut mobilbilder, men har blitt mer kvalitetsbevisst og bruker nå et bra kamera.

– Jeg liker å inspirere folk til en bedre livsstil, og er ikke redd for å by på meg selv eller sjokkere litt. Mest glad blir jeg hvis jeg får folk til å le, sier hun.

Anja Johansen fra Fornebu står bak bloggen TeamSolli og har blogget i et drøyt år.

Hun er samboer med svømmeren Lavrans Solli som hun har datteren Frøya med. 7. mai hadde bloggen så mange som 19.594 sidevisninger, ifølge blogglisten.no.

I starten gjorde hun selv noen klassiske nybegynnerfeil og takket ja til en masse gratis varer og ble utnyttet, mener hun.

LES OGSÅ: Danset for jenter 

Har egen agent

– Nå driver ikke jeg blogg for å tjene mest mulig. Når det kommer til lønn, så er det agenten min som jobber med samarbeidspartnere og sponsorer, sier Anja Johansen.

– Jeg blogger to ganger daglig for å gi leserne det de klikker inn på bloggen for. Jeg har alltid vært ekte og ærlig, men obs på hva jeg deler av intim informasjon.

Bloggeren «Fru Perez Personlig», Anne Nyseter Perez, fra Vettre, har blogget siden 2008. Heller ikke hun blogger for penger, men fordi hun liker å uttrykke det som inspirerer eller irriterer henne.

– Hvis det er en rød tråd, så er det å se etter det positive. Vi har det så bra vi som bor her. Jeg vil inspirere til å sette pris på de små ting, sier hun. Ikke ett øre har hun tjent på bloggingen, og annonser synes hun er stygt. Men hun har fått mange nye venner, som hun møter iblant på bloggtreff.

– Jeg var sintere før, og ting kom mer ufiltrert ut, sier Perez.

«Av og til får jeg nesten anfall av å tenke på hvor mye jeg har skrevet opp gjennom årene. Alle ord, tanker, gjerninger, meninger, personlige greier, sorg og rosa skydotter som er delt og delt igjen. Som ligger der ute i cyberspace – til evig tid. Som kan brukes mot meg eller noen jeg er glad i.» skriver Fru Perez i bloggen.

«Det er en skummel verden. Det er bra jeg stort sett har hatt de rosa brillene på.»

LES OGSÅ: Fra små trinn til store forestillinger 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.