Budstikka var imidlertid med på før-visningen torsdag kveld, hos Bærum kunstforening på «Widerberg ganger tre», for nære venner og familie.

De forventer stor pågang på lørdag, som er grunnen til denne intime før-visningen.

LES OGSÅ: Fotograf Sjøwalls arvinger tapte i retten – vurderer å anke

Vakre primærfarger

Et viltert kunstnerhår og et fast håndtrykk ønsker velkommen til utstillingen. Yngste-sønnen, Thomas Widerberg forklarer at det å vokse opp i en kunstnerfamilie gjerne betyr at tid kan være nokså relativt, og beklager at Frans er litt forsinket.

Vakre, varme primærfarger fanger blikket i det du kommer inn. Malerier i hvite rammer av landskap og tidløse bygninger, skal skille Frans sine bilder fra Nicos. Med sorte rammer mot hvite vegger, henger nye motiver til eldstesønn, Nico Widerberg. Også de i nydelige primærfarger, men utsmykket med menneskeskikkelser som speiler skulpturene hans midt på gulvet.

Adskilt fra bror og far

Utstillingen er utstyrt med en skillevegg der fotografiene til yngstesønn Thomas, henger.

På avstand ser de ut som malerier av vakre landskap. Men går du nærmere oppdager du at det er fotografi med mange lag ferniss, som gir bildene både dybde og dynamikk.

Frans Widerberg entrer, etter litt, galleriet med et sterkt nærvær.

– Jeg er veldig imponert av sønnene mine! sier han og ser rundt i rommet.

LES OGSÅ: Nå stortrives han med kunstnerliv på Verket

Gjenta suksessen

«Widerberg ganger tre» var et sterkt ønske fra Bærum Kunstforening, da de ville gjenta suksessen for et par år tilbake.

Daglig leder, Gerald Maximilian Bliem, forteller at det er stor interesse for utstillingen på lørdag.

– Vi kommer nok til å se kunstinteresserte som ikke er så ofte i Sandvika. Widerberg tiltrekker seg publikum fra ulike områder i Norge.

Han sier at Thomas Widerberg har mer eller mindre kurert hele utstillingen, noe de er meget fornøyde med.

– Vi har hatt et glimrende samarbeid de siste to ukene. Vi blir alltid glade når kunstneren viser engasjement og tar initiativ. Det blir en interessant og estetisk fin utstilling, sier Bliem fornøyd til Budstikka.

LES OGSÅ: Sverre Hoel fikk kulturprisen

En ære

Utstillingen skal åpnes av ordfører Lisbeth Hammer Krog som anser det for å være en stor begivenhet når to generasjoner og tre utøvende internasjonale kunstnere fra samme familie velger å ha fellesutstilling i kunstforeningens lokaler i Sandvika.

– Jeg synes det er en ære å bli spurt om å få åpne utstillingen. Mange har et sterkt forhold til kunstnerfamilien Widerberg. De mange kunstuttrykkene som far og sønner representerer gjør at deres kunst favner vidt.

Krog legger til at som ordfører i kunst- og kulturkommunen Bærum, vet hun det er mange som gleder seg til åpningen, og ikke bare henne.

– Dette er stor stas! sier ordføreren.