– Den siste søknaden sendte vi i september. Dette sier noe om tilstanden i Kulturrådet, sier kulturhussjef Morten Walderhaug. De siste tre årene har han også vært sjef for Regionalt kompetansesenter for dans, i Bærum Kulturhus (se fakta).

Nå søker han om å forlenge ordningen, i samarbeid med Dansearena Nord i Hammerfest og Sandnes kulturhus.

– Å komme inn på statsbudsjettet vil være den beste løsningen. Da kan vi utvikle dans med nasjonale kvaliteter, med basis i Sandvika, Forutsigbarhet er viktig for vår planlegging, sier Walderhaug og ønsker seks års perspektiv.

LES OGSÅ: Dansepremiere i Sandvika

Tre søknader

Han har ennå ikke fått svar på noen av søknadene fra Kulturrådet, hverken om driftsstøtte på 2,5 millioner kroner, arrangørstøtte til dans på 1 million, eller søknad om 1,5 millioner kroner til Regionalt kompetansesenter for dans. Hver søknad avslutter han med å be Kulturrådet avgjøre hvilken ordning Bærum bør omfattes av, fordi Bærums danseengasjement er bredere enn Kulturrådets støtteordninger.

– Dette sier noe at tilskuddsordningene i Kulturrådet ikke samsvarer med virkeligheten, sier han og mener fjorårets investeringer på 8 millioner kroner i ny dansescene i Underhuset er et viktig argument for Bærum. Kulturpolitisk leder i Bærum og finanspolitisk rådgiver for Høyre, Morten Skauge, har denne kommentaren:

– Stabsbudsjettet kommer den 7. oktober. Jeg vet ikke noe mer dette. Det er strålende at Bærum har regionalt dansesenter, og fornuftig at de søker samarbeid, svarer han. Også Hans Andreas Limi (Frp) er positiv til at Bærum samarbeider med flere dansesentre.

LES MER: Vil ha faste kulturtilskudd

Detter er dansesenter

Når Siri Leonardsen leder for dansesenteret, presenterer hun nasjonale og internasjonale dansere, koreografer og gjestespill, scenekunst for barn, forestillinger og turneer (se fakta). Hun utvikler unge talenter gjennom «Ut i Scenekunsten», tilbyr kurs, samarbeid og dans gjennom Den kulturelle skolesekken.

Co-produksjonene omfatter workshop, seminarer, prøver, og samtaler med publikum før eller etter forestillingene. Hun arrangerer også turneer i nettverk med kulturhus i: Larvik, Skien, Arendal, Kristiansand, Haugesund, Hamar, Bodø, Harstad og Hammerfest.

LES FLERE KULTURNYHETER HER