– Barna får bedre ferdigheter i lesing, historiefortelling og utvikler seg sosialt ved å spille teater, sier Merete M. Stuedal.

Hun forteller at skuespillerne i alderen 9 til 12 år dessuten bare må ta fri en dag fra skolen.

– De tåler en dag uten skole, når de får så mye igjen. Og det er gøy å se at de blir rene forbildene for barnehagebarna de spiller for. De tar skikkelig ansvar for dem, når de snakker med dem etter forestillingene, sier hun.

LES OGSÅ: Fra Beatles-film til Robin Hood-forestilling

Det er for å nå målgruppen barnehagebarn forestillingene spilles i skoletiden. Noe barnegruppa i Sandvika barne- og ungdomsteater har gjort i flere år.

Til sammen 20 barn i alderen 9 til 12 år spiller i stykket Hans og Grete. De er fordelt på to partier.

Tro mot eventyret

–Vi har tatt utgangspunkt i eventyret, så man kjenner det igjen, sier Stuedal. Hun har skrevet manus sammen med Lisa Smith Walaas. Kollega Walaas har komponert all musikk og alle sanger i stykket.

– Hovedpersonene er fire søsken som lever i fattigdom. En dag bestemmer storesøster seg for at de to yngste, Hans og Grete, skal settes ut i skogen. Da blir det færre munner å mette, sier Stuedal.

Skal spise Hans

Hun forteller videre at Hans og Grete begynner på en magisk reise i skogen. Eller er det bare en reise i deres egen fantasi for ikke å ta inn over seg det som har skjedd med dem.

– De møter underlige dyr og etter hvert en snill gammel dame. Hun inviterer dem hjem til seg, og for sent skjønner de at hun er en heks. Hans settes i bur, og hun begynner å fôre ham opp slik at han skal bli god å spise, sier Stuedal.

Forestillingene spilles på Lille Scene i Sandvika.

Premieren torsdag klokken 10.30 og to forestillinger til er allerede utsolgt. Det er forestillinger torsdag 12.00 og 13.30, fredag 10.30 og 12.00, lørdag 13.00 og 15.00, søndag 13.00 og 15.00.

LES OGSÅ: – Vi føler oss usynlige