Skip to main content

Åtteåring med hovedrolle i Operaen

GISLER: Pat (Stella Aksnes-Pherson) blir tatt som gisler av bankranerne, men hun og vennen finner en løsning. 	FOTO: JÖRG WIESNER, OPERAEN
GISLER: Pat (Stella Aksnes-Pherson) blir tatt som gisler av bankranerne, men hun og vennen finner en løsning. FOTO: JÖRG WIESNER, OPERAEN

Stella er bare 8 år gammel. Det hindrer ikke Bærums-jenta i å ha hovedrolle i Operaen.

– Det er morsomt å synge solo, sier Stella Aksnes-Pherson.

Hun går på Blommenholm skole, hvor Budstikka møter fjerdeklassingen og hennes mamma.

Snart skal hun dra til Oslo og til øvelser med Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett. Her begynte Stella da hun var 5 år gammel. Da sang hun solo som Astrid Lindgrens lille Ida.

LES OGSÅ: Opera-mammaer synger barnesanger

Bankran i Bjørvika

Nå forbereder hun seg på en ny hovedrolle.

I praktbygget i Bjørvika er hun klar til premiere på «Det store bankranet».

– Det er veldig gøy i koret, for jeg har så mange venner, sier Stella og forteller lattermildt om da hun og venninnen danset med Madcon under tv-sendingene til NRK på selveste julaften:

– Hun er ofte veldig sjenert. Men da tok hun helt av, og danset vilt. Det var gøy ved siden av henne, sier Stella.

Kjapt sceneskifte

Nå skal hun også ha nærkontakt med venninnen, selv om de spiller i hvert sitt stykke. Først er Hulda butikkdame med egen solo i «Farlige oppdrag», så er det Stellas tur i «Det store bankranet». Og skiftet går kjapt, for begge forestillingene er på Scene 2.

– Vi må rive av dem myggen. Det må gå veldig fort, for vi må bytte, sier Stella.

Barneoperaen åpner med flott operaouverture og konsert for klarinett og en cellokonsert av unge solister.

Så overtar Stella scenen, sammen med Evert Karlsson (8), som har den andre hovedrollen.

Smarte barn

Slik er handlingen kort fortalt:

Peter (Evert) og Pat (Stella) blir tatt som gisler under et bankran. Det er da moren deres sier til journalistene at hun er mer bekymret for ranerne enn for sine egne barn, for de er noen ordentlige luringer. Og ranerne angrer.

Det blir spennende når barna skal ordne opp selv, innimellom konserten som ungdomssymfonikere fra Nordstrand byr på.

Aktion-opera

Her blir det musikk fra Giuseppe Verdi med flere i barneoperaen til Sir Peter Maxwell Davis, som Aftenposten omtaler som en action-opera med thriller-stemning.

Stellas mor, Hallgjerd Aksnes arbeider ved universitetets Institutt for musikkvitenskap, og vet hvor viktig musikk er for folkehelsen generelt og for barn spesielt:

– I barnekoret lærer de å holde ordet i forsamlinger, det blir «a piece of cake» for barn som har lært scenearbeid, sier hun. Premieren på Det store Bankranet var onsdag, og forestillingen vil bli spilt fem ganger.

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.