Pia og Nora: – Vi trenger trærne

OPP I TRÆRNE: – Pia Bjølgerud og Nora Slettedal Christie er glad i naturen. – Det er viktig å ta være på trærne og regnskogen. Vi trenger skogen for å leve, sier de.

OPP I TRÆRNE: – Pia Bjølgerud og Nora Slettedal Christie er glad i naturen. – Det er viktig å ta være på trærne og regnskogen. Vi trenger skogen for å leve, sier de. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag kunne Pia Bjølgerud (7 1/2) fra Stabekk og Nora Slettedal Christie (8) fra Jar oppleve figurteateret «When all was green» på Bærum Kulturhus. I går og i dag spilles det i Asker.

DEL

Forestillingen har et tydelig miljøbudskap og forteller om et gavmildt tre og en liten gutt. Vi følger gutten gjennom livet og ser hvordan forholdet hans til treet og naturen rundt seg endres.

Jentene synes det var et fint og kanskje litt trist stykke, siden treet ble kappet ned til slutt.

– Det var et spesielt tre, det var levende og kunne bevege seg, ikke som i virkeligheten, sier Pia.

– Trær er levende på en annen måte. Det er viktig at de får nok vann og jord. Det bor også dyr og fugler der som vi må ta vare på, sier Nora og Pia.

I JUNGELEN: Celin Bergquist fra Spikkestad hadde med seg datteren Alma (2 1/2). Mira Krogh malte regnskogfjes på barna.

I JUNGELEN: Celin Bergquist fra Spikkestad hadde med seg datteren Alma (2 1/2). Mira Krogh malte regnskogfjes på barna. Foto:

LES OGSÅ: Lager teater om fangeleir 

Jungel i foajeen

I Asker kulturhus er det satt i gang en stor kommunal miljødugnad i forbindelse med at «When all was green» ble spilt i Asker i går. Her gikk overskuddet fra billettsalget til Regnskogfondet som et oppspill til TV-aksjonen neste helg.

I Kulturhusets foaje er det laget en hel liten jungel, der barn ble forvandlet til regnskogfolk ved hjelp av ansiktsmaling i går.

Heidi Thommessen er Asker kommunes TV-aksjonsleder.

TREET OG GUTTEN: Både dukker og kulisser er laget av papir i stykket «When all was green».

TREET OG GUTTEN: Både dukker og kulisser er laget av papir i stykket «When all was green». Foto:

– Det er 250 millioner mennesker som lever i regnskogområder. Vi samler inn penger så de kan bli i stand til å klare seg selv, sier hun.

Ordfører Lene Conradi fikk også med seg stykket «When all was green» i Kulturhuset i går.

– Det er viktig at vi er miljøbevisste i hverdagen, men også tenker litt større. Jeg vil oppfordre folk til å gi til TV-aksjonen neste søndag. Jeg håper også at de som kan, tar søndagsturen som bøssebærer. Alle må bidra i det forvaltningsansvaret som betyr noe for fremtiden, sier Conradi. Hun forteller også at hun selv prøver å være miljøvennlig, kildesortere og bruke elsykkel og elbil.

LES OGSÅ: Tar skogen inn 

– Vi trenger skogen

Bærums-jentene Pia og Nora har funnet et tre å klatre i ved Sandvikselva etter forestillingen i Bærum. De synes også det er flott at det samles inn penger for å ta vare på regnskogen.

GRØNN DUGNAD: Monica Storjordet, Mari Haugen, Reinhold og Hilde Wahl i Asker kommune og Kulturhuset satser grønt for TV-aksjonen.

GRØNN DUGNAD: Monica Storjordet, Mari Haugen, Reinhold og Hilde Wahl i Asker kommune og Kulturhuset satser grønt for TV-aksjonen. Foto:

– Det er en veldig stor skog i Amazonas. Vi trenger den for å leve, sier Pia Bjølgerud.

– Jeg synes det er viktig å lære barna å bli miljøbevisste. Det er jo en balansegang, men stykket gjorde det på en fin måte, sier Pias mor, Marit Bjølgerud.

I formiddag, mandag, er siste sjanse til å se stykket «When all was green» i Asker kulturhus.

Artikkeltags