Münch vil i vinter reise rundt med en flunkende ny multimedieproduksjon basert på boken Badboy: Steroid, for å lære unge om konsekvensene av steroidbruk (se fakta).

– Jeg har tro på å appellere til følelsene fremfor å bare bruke fakta, sier Münch, som selv har trent kampsport i 15 år og kjenner miljøet fra innsiden.

– Bruk av steroider er den mørke siden av treningen.

Forstår fristelsen

Med seg i prosjektet har Münch Erik og Kriss. Bærumsrapperne har laget fire musikkvideoer som viser hvordan en gutt dras inn i dopingmisbruk og hvordan han endrer seg. Artistene synes det er flott å kunne bidra til et tema de synes er så viktig.

– Det er så mye kroppspress og jeg skjønner at folk kan bli fristet til å bruke steroider. Derfor er det så viktig å opplyse om hvor farlig dette er, sier Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke.

Fikk temaet servert

Det er første gang de produserer musikk til et gitt tema.

– Anette hadde laget ferdig et univers vi kunne benytte. Det har vært interessant og befriende på mange måter, sier Kriss.

Anette Münch har kjent til Erik og Kriss fra hun var tenåring og har stor respekt for rapperne.

– De er så ekte og har så fine tekster. Det har vært en gave å få dem med på dette. Og vi får veldig fine tilbakemeldinger fra lærere og elever vi har testet dette på. Samtidig er dette litteraturformidling, sier forfatteren.

Ødelegger familien

Nå ønsker Münch å vise programmet for skolelever gjennom Den kulturelle skolesekken, og for fagpersonell.

– Det har vært mye jobb å få dette ferdig, men fører dette til at bare én ung gutt lar være å begynne med steroider, så er det verdt all jobbingen, sier Münch.

– Anabole steroider påvirker ikke bare misbrukeren, men også familie og eventuelle kjærester, sier hun.