Skip to main content

Aksel Lund Svindal blir programleder for «Mesternes mester»

Aksel Lund Svindal skal lede det populære TV-programmet «Mesternes mester» på NRK.

Aksel Lund Svindal skal lede det populære TV-programmet «Mesternes mester» på NRK.

Foto: TRINE JØDAL

Den tidligere alpinisten fra Snarøya gikk til topps i siste utgave av «Mesternes mester». Nå tar han også over programlederrollen.

– Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt, sier Snarøya-beboer Aksel Lund Svindal til NRK.

– Det var veldig overraskende, og neppe noe jeg ville ha tenkt på å gjøre hvis jeg ikke selv hadde vært med i «Mesternes mester» denne sesongen, fortsetter han.

38-åringen la alpinskiene på hylla i 2019. Å lede NRK-programmet «Mesternes mester» blir hans debut som programleder.

– Han har potensial til å utvikle seg som programleder. Han var en utrolig vinner og en «fighter», men så har han også masse gode verdier. Han har omsorg. Han har det genet, sier Dag Erik Pedersen, som har ledet «Mesternes mester» i de 12 sesongene som er sendt så langt.

Kjæreste med hekkeløper

Aksel Lund Svindal er den norske alpinisten som har flest seire i enkeltrenn i verdenscupen med 36. 1. desember 2013 passerte han Kjetil André Aamodt som står med 22 seire. Han har to OL-gull og fem VM-gull, og har vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger. 

Etter idrettskarrieren har den tidligere stjernealpinisten brukt tiden på å bygge seg opp som forretningsmann, blant annet som en av aktørene bak utbyggingen av leilighetskomplekset Fyri Tunet.

I mai i fjor ble det også kjent at 38-åringen hadde funnet lykken med hekkeløperen Amalie Iuel (26) fra Bekkestua.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.