Skip to main content

A-ha på eksklusiv liste

FORNEBU: Kygo, Jason Derulo, a-ha, Aurora Aksnes, Jay Leno og MØ er blant navnene som gjorde stas på nobelvinnerne under Nobelkonserten på Telenor Arena fredag kveld.Foto: KNUT BJERKE

Mens bandet er på turné, vil «Take on me» passere én milliard visninger på YouTube.

I forbindelse med 35-årsjubileet for verdenshiten "Take on me" har a-ha nå lagt ut på en årelang verdensturné. 

I går sto de på scenen i Royal Albert Hall i London, og fortsetter i Brighton, Amsterdam, Paris, flere steder i Tyskland før de reiser til Russland, Asia og Australia. 


Ifølge managementet er «Take on me» historiens nest eldste låt som runder en milliard visninger på YouTube. På turneen skal bandet blant annet spille hele debutalbumet «Hunting High and Low», der den største hiten er nettopp «Take on me». 

Den er bare slått av Queens «Bohemian Rhapsody» hva gjelder antall visninger. Bare Guns N'Roses' «November Rain» har klart samme milepæl, skriver VG. 

Musikkelevene ved Rud videregående skole fikk oppmerksomhet verden over med sin versjon av «Bohemian Rhapsody» tidligere i år. 

– En feiring

Nesøya-beboer Magne Furuholmen sier til VG at han syns det er forfriskende å fremføre hele debutplaten fra a til å. 

– Jeg synes den står seg bra. Det er en feiring av en tidsepoke som var viktig for oss. Vi hadde et godt samhold og veldig fin flyt fremover. Den perioden viste seg jo også å bli helt avgjørende for våre profesjonelle liv. Det var nok også den perioden vi var mest sammensveiset kreativt. Vi har gitt ut mye fin musikk etterpå også, men den tiden der vil nok bli stående igjen som gullalderen, sier Magne Furuholmen til VG.

I 2009 kom Morten Harket til Galleri Trafo for å overvære åpningen av Magne Furuholmens utstilling «Camera».

Foto: INA LILLEGÅRD MARCHESAN

Hjerteproblemer

I radioprogrammet «Ukeslutt» på NRK nylig, fortalte Magne Furuholmen om filmen «a-ha the movie» som planlegges i forbindelse med verdensturneen. Den skal, ifølge Norsk filminstitutt, følge bandet i fire år på 80-tallet. 

Furuholmen har vært åpen om et fysisk sammenbrudd han fikk, og som skal ha blitt forklart med konflikter innad i bandet.

– Jeg ble diagnostisert med hjerteflimmer. Det har jeg hatt i mange år, og det blir merkbart verre hver gang jeg skal inn i a-ha, sier han i programmet. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.