Skip to main content

A$AP Rocky fengslet -  kveldens konsert avlyst

Etter planen skal den verdenskjente rapartisten A$AP Rocky stå på scenen på Kadetten i kveld, men natt til onsdag ble han pågrepet av svensk politi.

Foto: EVA GROVEN

Den verdenskjente rapartisten A$AP Rocky kommer ikke til Kadetten i dag. Natt til onsdag ble han pågrepet av svensk politi. Resten av konsertene går som planlagt.

Artisten, som egentlig heter Rakim Mayer, mistenkes for grov vold, ifølge Aftonbladet

I følge den svenske avisen risikerer den amerikanske artisten å bli sittende i svensk fengsel resten av uken.

Konserten er nå avlyst, melder Kadetten i en pressemelding.

- Det er beklagelig at det blir en avlysning så tett innpå åpning av dagens festivaldag, men dette er noe som er utenfor vår kontroll, sier festivalsjef Karina Næss Trosdahl i pressemeldingen, og fortsetter:

- Jeg vil gjerne presisere at resten av dagens artister er på plass og har gjort lydprøver, og det lover godt for en knall avslutning, som ikke står tilbake for en fantastisk musikalsk gårsdag, som ble avsluttet med Cardi B.

A$AP Rocky står på programmet under musikkfestivalen Kadetten Music Festival i Sandvika onsdag. Han skulle erstatte headlineren Chance The Rapper, som avlyste sin konsert i juni.

Onsdag morgen kan festivalen foreløpig ikke svare på om rapperen vil stå på scenen i kveld.

VG skriver at pågripelsen skjedde etter at rapartisten tirsdag kveld opptrådte på musikkfestivalen Smash på Olympiastadion i Stockholm.

– Det har blitt gjennomført en pågripelse av denne personen i natt, noe mer enn det vet jeg ikke, sier kommunikasjonsdirektør Karin Rosander i påtalemyndigheten til Aftonbladet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.